Gem Jobs
Image default
Vakantie

De meest adembenemende routes en avontuurlijke wegen in Schotland

Je vindt er prachtige bergen, groene weilanden, diepe valleien en een Atlantische kustlijn: Schotland. Als je op zoek bent naar routes met betoverende landschappen en charmante dorpjes en steden is het een geweldig idee om naar Schotland te gaan.

We raden je aan om een auto te huren als je een aantal geweldige plaatsen en routes in Schotland wil bezoeken. Er zijn veel verhuurbedrijven in Schotland die mooie aanbiedingen hebben. Het huren van een auto in Schotland is gemakkelijk en goedkoop. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in steden en op de luchthavens, lees hier meer: https://www.autoprio.nl/nl-verenigd-koninkrijk-land-schotland/.

Een aantal wegen in Schotland met prachtig uitzicht:

De volgende routes in Schotland geven je een fantastische ervaring.

De route van Glasgow naar Glencoe

Deze route is ongeveer 160 kilometer lang en ligt tussen Glasgow en Glencoe in. Het is één van de beste routes in Schotland.

• Aan weerszijden van de weg zijn ontzagwekkende bergen en uitgestrekte groene weiden te zien.

• Als je in Glasgow begint rijd je langs de oevers van Loch Lomond en het prachtige landschap dat het te bieden heeft.

Ook kom je langs The Kelpies, dit zijn beroemde sculpturen van paarden.

De weg naar Inveraray, door de Be Thankful Pass

De weg strekt zich uit langs de oevers van Loch Lomond en geeft een geweldige rijervaring. Je gaat door de Arrochar-Alpen. Je kunt daar stoppen om wat te eten of om foto’s te maken met je vrienden. Deze weg is ongeveer 102 kilometer lang en biedt enkele adembenemende uitzichten.

De weg van Stornoway naar Seilebost

Je krijgt een aantal van de beste uitzichten te zien langs deze route. Je rijdt Stornoway uit en wordt omgeven door prachtig landschap.

–          Je kunt ook via het eiland Lewis naar het eiland Harris reizen en enkele majestueuze bezienswaardigheden bekijken.

–          Op het eiland Harris leer je hoe je op de oude manier whisky maakt.

Verderop vind je het strand Traigh Seilebost waar je geniet van een prachtige zonsopgang of zonsondergang.

De weg van Edinburgh naar St Andrew’s

Rijdend over deze weg geniet je van de mooie kust rondom East Neuk. Het strand is langgerekt en heeft prachtig gouden zand. Je kunt per boot het eiland May bezoeken.

Op weg naar St Andrew’s vind je een plek genaamd Kingsbarns Destillery. Hier kan je leren hoe je gin en whisky maakt. De route is ongeveer 100 kilometer lang en aan beide kanten heb je prachtig uitzicht.

De weg van Lochcarron naar Applecross

Deze route begint aan de oevers van Loch Carron en is één van de meest bekende en mooiste routes: de Pass of the Cattle. Deze route biedt je één van de meest mooie uitzichten langs Wester Ross en het Outer Hebrides.

De weg van Aberfoyle naar Callander

Deze route loopt door het Queen Elizabeth Park en is een ontspannen ervaring. Je komt verschillende meren en betoverende landschappen tegen. Het grootste deel van het landschap is bos, dit biedt je verschillende plekken voor een picknick.

Conclusie

Bovengenoemde zijn maar een aantal schilderachtige routes in Schotland. Schotland ligt vol avontuurlijke routes, daardoor wordt het een ervaring die je niet snel vergeet.

https://www.autoprio.nl