Gem Jobs
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je je huis klaar voor de winter?

Elk jaar wordt de winter strenger, waardoor onze huizen het steeds zwaarder te verduren krijgen. Omdat de weersomstandigheden met elk jaar strenger worden, hebben onze huizen meer zorg nodig dan gewoonlijk. Je vroeg op de winter voorbereiden heeft een heleboel voordelen. Niet alleen kun je genieten van een rustige winter, je hebt ook minder herstelwerk nodig als de kou er aan komt. Het goede nieuws is dat voorbereiding niet een heel dure klus hoeft te zijn.

Manieren om je huis op de winter voor te bereiden

Er zijn veel manieren om dit aan te pakken. Je kunt je huis zowel van binnen als van buiten beveiligen. Laten we enkele manieren bespreken om zowel de buiten- als de binnen verdediging van je huis te versterken om de strengste winters af te weren.

Dakgoten, pijpen en geulen

Dakgoten, pijpen en geulen zijn een goede plaats om te beginnen. Door hun voortdurende blootstelling aan water zijn ze het meest vatbaar voor schade. Haal de bladeren, het mos en de stukjes takken die vogels naar binnen kunnen brengen weg, om te zorgen dat hun kanalen open zijn om later de enorme hoeveelheid water te verwerken. Vervang de gebarsten dakgoten, want die zouden volgende winter zeker breken. 

Ook pijpen vragen speciale aandacht. Je kunt je pijpen lageren, wat zou voorkomen dat ze barsten als het te koud is. Dit voorkomt ook warmteverlies, wat je mogelijk wat geld kan besparen op je energierekeningen.

Isoleer je zolder

Een zolder is misschien niet je gebruikelijke verblijfplaats, maar het kost je wel energie tijdens die donkere, kille maanden. Het isoleren van je zolderruimte kan je veel geld besparen. Als je de isolatie al lang niet meer gecontroleerd of verhoogd hebt, maak er dan dit jaar een prioriteit van.

Koop de juiste raambekleding

Een van de meest effectieve stappen om energie te besparen en je op de winter voor te bereiden is de juiste raambekleding aan te schaffen. Omdat het grootste deel van het energieverlies via de ramen gebeurt, kom je een heel eind door ze te laten bedekken met passende raambekleding om je interieur koel en comfortabel te maken. Met de moderne innovaties op het gebied van raambedekkingen kun je ook een mooi evenwicht bereiken tussen licht-filtratie en isolatie.

Energiebesparende oplossingen voor raamdecoratie

Een hoge prioriteit van een goede wintervoorbereiding is het verhogen van de energie-efficiëntie van je woning. Je ramen zijn van erg belangrijk voor je welzijn, maar ze zijn ook verantwoordelijk voor energieverlies. De hieronder besproken oplossingen voor raambekleding kunnen je deze energie-efficiëntie geven.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn uitstekend voor isolatie. Plisségordijnen met honingraatstructuur houden lucht vast en maakt van het hele rolgordijn een isolerende laag over het raam. De plisségordijnen kunnen in elk soort raam worden aangebracht. De lichte structuur van de raambekleding maakt het ook gemakkelijker ze in verschillende ontwerpvarianten te veranderen. Een plisségordijn kun je aan de onderkant gewoon optillen of de bovenkant omlaag trekken om zoveel licht binnen te laten als je wilt. Maar de rest van het raam blijft bedekt, wat je heel wat energierekeningen bespaart. Het materiaal zelf leent zich voor verschillende niveaus van licht filterende eigenschappen. 

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn een eenvoudige, maar effectieve oplossing die het zonlicht helpen verminderen en de isolatie van je woning verhogen. De enkele stofuitvoering zorgt voor een goede bedekking. Voor optimale isolatie kies je het verduisterende materiaal. Het verduisteringsmateriaal is gemaakt van dikkere draden en een dichte confectie die een geweldige isolatie biedt.

https://www.raamdecoratie.com