Gem Jobs
Image default
Dienstverlening

Met lekdetectie snel een lekkage opsporen

Als je met een plas onder de wasmachine zit, weet je uiteraard meteen dat je met een lek te maken hebt en laat je gewoon de loodgieter langs komen of repareer je het zelf. Maar wat met een vochtplek in de muur, of een drup in het midden van de kamer? Waar komt dat water dan vandaan? Dankzij moderne technologie kan je door middel van lekdetectie snel een lekkage opsporen.  Dat zorgt ervoor dat de oorsprong van het probleem snel gevonden kan worden en je er dus gauw iets aan kan doen. 

Hoe werkt lekdetectie?

Er zijn vele vormen van lekdetectie. Erg voor de hand liggend is wat je waarschijnlijk zelf meteen doet wanneer je merkt dat er een lek is: kijken en luisteren. Waar ligt de plas of vochtige plek? Van waar komt het drup geluid? Natuurlijk is het niet altijd zo eenvoudig, daarom zijn er professionals die je kunnen helpen zelfs de meest verborgen lekken op te sporen. Ze vinden zelfs lekken die niet eens zichtbaar zijn. Dat doen ze met moderne technologie, zoals infraroodcamera’s en warmtemeters. Met al die snufjes kunnen ze de exacte locatie en oorzaak van het lek aanduiden.

Waarom beroep doen op een specialist?

Als je een lekkage hebt in huis, maar je kan de oorzaak en locatie niet aanduiden, dan heeft het niet veel zin of om een vakman te laten langskomen: hoe kan je nu bijvoorbeeld weten of het aan de leidingen of het dakwerk ligt? Daarom is het oproepen van iemand gespecialiseerd in lekdetectie juist zo handig. Zij brengen het probleem volledig in kaart, en bieden misschien zelfs advies over de oplossing. Daarna kan je dan goed geïnformeerd naar een loodgieter of dakdekker stappen. Het loont dus zeker om de service van lekdetectie in te schakelen!