Gem Jobs
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de voordelen van Chiropractie

Ons lichaam is slim. Het heeft de kracht om zichzelf te genezen en zich aan te passen. De behandeling met een Chiropractor Nijmegen draagt bij aan het herstel van het lichaamsevenwicht, wat verschillende voordelen met zich meebrengt die veel verder gaan dan de verlichting van de rugpijn. Het is nu bewezen dat chiropractie ook hoofdpijn, kolieken en maagklachten kan verlichten en zelfs de kwaliteit van u slaap positief kan beïnvloeden.

 

Wat doet een Chiropractor Nijmegen?

Chiropractie is een gezondheidsberoep dat zich bezighoudt met de diagnose van biomechanische disfuncties, evenals met de behandeling en preventie daarvan, en dat inwerkt op het neuro-musculo skeletaal systeem (botten, gewrichten, ligamenten, zenuwen). Het is een praktijk die door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt erkend en aangemoedigd.

 

En hoe werkt het?

De behandeling met een Chiropractor Nijmegen bestaat uit het identificeren en corrigeren van een wervel of gewricht van het lichaam in een slechte positie.

De belangrijkste focus van chiropractie is de ruggengraat, want daar komt de steunas van het lichaam vandaan en daar doorheen loopt het ruggenmerg, dat verantwoordelijk is voor alle communicatie tussen de hersenen en het lichaam. Deze communicatie is verantwoordelijk voor vrijwillige bewegingen zoals het bewegen van benen en armen en onvrijwillige bewegingen zoals hartslagen en ademhaling.

Door het aanbrengen van de correcties verbeteren we de informatiestroom tussen de hersenen en het lichaam, waardoor alle functies van het lichaam worden verbeterd.

 

Wat veroorzaakt wervel- of gewrichts fouten?

De factoren zijn divers, en omvatten: U emotionele toestand, u eetgewoonten, en vooral de manier waarop u beweegt.

Deze slechte gewrichtspositie, ook wel vertebrale subluxatie genoemd, veroorzaakt functieverlies in het gewricht en verstoring van de communicatie tussen de hersenen en het lichaam.

Tijdens ons leven zijn we onderhevig aan vallen, een slechte lichaamshouding, repetitieve en verkorte bewegingen. We gaan door stress heen en voeden ons niet altijd zoals het hoort.

Al deze factoren zorgen ervoor dat ons lichaam uit balans raakt, waardoor gewrichts- en spierspanning ontstaat. De slechte gewrichtspositie kan, naast pijn, verschillende symptomen veroorzaken, zoals: migraine, gastritis, slapeloosheid, verandering in immuniteit en bloeddruk, ontsteking, tintelingen in de ledematen en verstoring van het functioneren van de organen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat chiropractie niet alleen een behandeling is, maar een gezonde gewoonte, zoals sporten en goed eten.