Gem Jobs
Image default
MKB

3 bijzondere sporten voor de prijzen en voor de lol

Wist je dat Bossaball dé manier is om je als volwassene weer zo uitbundig als een kind te voelen? En dat Padel de nieuwste sportrage is die vanuit Spanje is over komen waaien? Sporten worden steeds diverser en er worden nog steeds regelmatig nieuwe sporten uitgevonden. Sommige van deze sporten hebben zelfs al een officiele bond waardoor je mee kunt doen aan wedstrijden. In dit artikel meer uitleg over drie bijzondere sporten.;

Padel: squashen zonder onderbrekingen

Iedereen die fanatiek squasht of tennist weet dat er ook weleens dode momenten in het spel vallen. Wanneer de bal buiten de lijnen komt ligt het spel stil en moet er opnieuw geserveerd worden. Padel is bedacht om het spelplezier van squash en tennis te optimaliseren. Want hoe voorkom je dat de bal buiten de lijnen komt? Gewoon de lijnen weghalen. Padel wordt in een kooi gespeeld en de bal mag, na het raken van de grond, ook de wanden raken. Een tactisch spel met lekker lange rally’s is het resultaat. Nederland heeft een eigen Padelbond en er worden wedstrijden georganiseerd. Breid jij binnenkort je collectie sportprijzen uit met een overwinning in een padeltoernooi?

Onderwaterhockey: een teamsport in een 3D-speelveld

Naast een goede longinhoud heb je ook een zwemdiploma nodig want onderwaterhockey speel je, jawel, onder water. Je speelt het zonder zuurstofflessen voor maximale bewegingsvrijheid. Veel liefhebbers vinden het een spannend spel omdat je een driedimensionaal speelveld krijgt waarbij tegenstanders letterlijk vanuit alle kanten aan kunnen vallen, zelfs van boven! Er is een officiële competitie, die onder de Nederlandse Onderwatersport Bond valt. Onderwaterhockey is al een aantal populair onder een fanatieke groep sporters. Je kunt tegenwoordig zelfs medailles bestellen, speciaal voor de sport.

Bossaball: spelen voor volwassenen

Voetbal, turnen, dansen, volleybal. Allemaal woorden die je aanspreken? Mooi, want dan is bossaball echt iets voor jou. Je speelt het op springkussens en trampolines bij echte bossaball clubs in Nederland. Ideaal voor iedereen die zich weer eens even lekker kind wilt voelen. Je kunt ook zelf een speelveld afhuren, bijvoorbeeld voor een bedrijfsevenement of vriendenuitje. Door meteen een medaille te kopen maak je er een echt toernooi van! Wist je trouwens dat je online medailles kunt bestellen waar je zelf een afbeelding en tekst op af kunt laten drukken?