Gem Jobs
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van druppelbevloeiing: waarom het de investering waard is

Als bouwexpert ben je continu op zoek naar methoden die je werk effectiever maken. Een slimme keuze bij het aanleggen van een tuin of het bewateren van bepaalde gewassen is het gebruik van druppelbevloeiing: een systeem waarbij planten direct en op maat worden bewaterd. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van druppelbevloeiing en waarom een druppelslang ingraven een slimme zet is. Zo kun je een groene oase aanleggen voor je klanten, met minder waterverbruik en minder werk.

 

Voordelen van druppelbevloeiing

Druppelbevloeiing zorgt ervoor dat water rechtstreeks bij de wortels van de planten terechtkomt, waardoor het verlies van water door verdamping en afstroming wordt verminderd. Hierdoor wordt er minder water verspild en is er minder belasting voor de watervoorziening en het milieu. Daarnaast leidt druppelbevloeiing tot een zorgvuldiger gebruik van waterbronnen en wordt de groei van onkruid beperkt doordat onkruid minder water krijgt dan de plant.

 

Het aansluiten van een druppelslang

Een druppelslang kan op verschillende manieren worden aangesloten en aangelegd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de slang op het bodemoppervlak van de tuin te leggen, maar het is ook mogelijk om de slang in te graven. Het ingraven van een druppelslang biedt veel voordelen. Het zorgt bijvoorbeeld voor een nettere afwerking en het beschermt de slang tegen schade van bijvoorbeeld tuingereedschap. Daarnaast wordt de kans op verstopping en verdampingsverlies verminderd als de slang wordt ingegraven.

 

Slim en bewust omgaan met water

Door te kiezen voor druppelbevloeiing en het ingraven van de slang kun je op een slimme manier omgaan met water. Dit bewustzijn kan ook worden doorgegeven aan klanten zodat ze zich realiseren dat er op deze manier efficiënter wordt omgegaan met water. Zo bevorder je een milieubewuste en duurzame manier van werken.

 

Aangelegd in alle soorten grond

Een druppelslang kan worden aangelegd in alle soorten grond, van klei tot zand. Hierdoor is het een algemene methode die dus eigenlijk in iedere situatie kan worden toegepast. Het enige dat wel belangrijk is, is om bij het aanleggen en ingraven van een druppelslang te letten op de juiste afstand tussen de druppelaars. Door de juiste afstand te bepalen, wordt een optimale bewatering van de planten bereikt. Alle benodigdheden hiervoor vind je bij Wildkamp! Net zoals bijvoorbeeld kunststof dakgoten.