Gem Jobs
Image default
Bedrijven

Hoe werkt EMDR therapie

EMDR therapie is een therapie die bedoeld is voor mensen die niet over een schokkende ervaring heen kunnen komen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld geweld of een heftig ongeluk. Heeft u hier last van ga dan voor emdr therapie Amsterdam.

Wanneer iemand een bepaald iets mee maakt kan dit een grote impact hebben op zijn of haar leven, veel mensen kunnen dit op eigen kracht verwerken maar andere lukt dit niet. Dit gaat gepaard met psychische klachten, een voorbeeld hiervan is herinneren aan de schokkende gebeurtenis en hierbij flashbacks kunnen krijgen. Dit kan zorgen voor schrik en vermijdingsreacties, hierbij spreekt men dan van PTTS. EMDR therapie is bedoeld om deze klachten bij mensen te verhelpen. Het gaat hierbij om klachten die zijn ontstaan door concrete gebeurtenissen die vaak nog een emotionele reactie bij een persoon opwekken.

Naar de werkzaamheid van deze therapie zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan, met als resultaat goede reacties van de cliënten om de EMDR therapie. Het ligt aan de gebeurtenis hoelang je bezig bent met deze therapie. Mensen die lijden onder een langdurig trauma hebben langer de tijd nodig om te herstellen. Wanneer het een minder erg trauma is of een eenmalige gebeurtenis kan de cliënt meestal na een paar sessies alweer normaal functioneren in het dagelijks leven.

Voordat je begint met deze therapie zal er aandacht worden besteed aan de oorzaak en de achtergrond van de klachten van de cliënt. Daarna wordt er gekeken naar individuele kenmerken van een cliënt. Hierbij wordt er ook gekeken naar de persoonlijke draagkracht van een persoon. Wanneer er hier allemaal naar is gekeken wordt er de keuze gemaakt of dit wel echt de juiste therapie is. De therapie werkt erg snel, dit kan ervoor zorgen dat de therapie als zeer intens word ervaren. Het is natuurlijk niet alleen mogelijk dit te volgen in Amsterdam, u kunt ook gaan voor een psycholoog Haarlem.

 

http://www.piekerpoli.nl