Gem Jobs
Image default
Architectuur

Een fraaie dakkapel van kunststof of hout kopen? Alle voordelen op een rijtje!

Geïnteresseerd in dakkapellen? Gefeliciteerd alvast!

Wellicht denkt u er al een tijdje over na: een dakkapel aanschaffen. Dan mogen we u nu alvast feliciteren, want dakkapellen hebben meer voordelen dan veel mensen denken. Welke pluspunten hebben dakkapellen precies? En waarom is het een goed idee om te kiezen voor het plaatsen van een of meer dakkapellen op uw woning?

Een zolder omtoveren tot een extra kamer

Het grootste voordeel van de kwalitatief hoogstaande dakkapellen van bm-daktechniek is het feit dat u hiermee snel een extra ruimte creëert. Een zolder kunt u met een kapel of nokverhoging snel omtoveren tot een extra slaapkamer of hobbykamer. Het fijne is dat door het plaatsen van een hoek dakkapel of ander type kapel een schuin dak verdwijnt, waardoor u een ruimte creëert waar rechtop gelopen kan worden.

Waardevermeerdering van de woning

Dakkapellen staan erom bekend dat ze zich razendsnel terugverdienen. De verklaring is simpel: door het extra woonoppervlakte dat ontstaat, wordt uw woning direct meer waard. Een dakkapel is dus een prima investering voor de toekomst. Gaat u uw woning ooit verkopen, dan betaalt deze verbouwing zich uiteindelijk dubbel en dwars weer terug!

Keuze uit kunststof, hout of aluminium

Wat dakkapellen echt aantrekkelijk maakt, is het feit dat u als consument kunt kiezen uit divers materiaal. Tegenwoordig zijn dakkapellen van kunststof het meest populair. Kunststof dakkapellen hebben namelijk een flinke reeks voordelen. Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende prijzen, allerlei vormen, profielen en stijlen verkrijgbaar. Verder isoleert kunststof bovengemiddeld goed. Niet alleen in thermisch opzicht, maar ook akoestisch zorgen kunststof dakkapellen voor een prima isolatie. Verder is kunststof als materiaal onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen. Ideaal aan houten dakkapellen is vooral dat deze erg natuurlijk ogen. Verder ziet hout er erg elegant en mooi uit.

Veel extra lichtinval door dakkapellen

Dakkapellen zorgen ervoor dat er op de bovenverdieping veel extra licht invalt. Uiteindelijk is dat op twee manieren voordelig. Zo spaart u hiermee energie uit, omdat de verlichting langer uit kan blijven. Verder zorgt de inval van zonlicht ervoor dat de cv-installatie minder hard zijn best hoeft te doen, waarmee u dus stookkosten bespaart.