Gem Jobs
Image default
Dienstverlening

Op zoek naar advies voor je carrière?

Ben jij iemand die een carrière wil maken? Dan moet je ons vragen om loopbaancoaching bij Ivpp, maar hier zijn de vier belangrijkste vragen waar een werkgever naar op zoek is als hij een vacature wil invullen.

Kun jij het werk doen?
Bij deze vraag is bewijs het belangrijkste. Heb je de nodige werkervaring op dit gebied, die nodig is om de taken uit te kunnen voeren? Kun je deze rol succesvol uitvoeren?
In de functie van stagiair hoef je alleen maar te laten zien dat je in staat bent tot de basisvaardigheden, waardoor ze je in de loop van de tijd zullen vormen om succesvoller en capabeler te worden. Bij leidinggevende- en gespecialiseerde functies moeten echter, naast dat het perfect bij je carrière moet aansluiten, worden aangetoond.

Wil je die baan echt?
Je moet echt gepassioneerd zijn over de carrière die je wilt gaan maken. Werkgevers zullen een gemotiveerde medewerker willen zien, iemand die de grenzen naar nieuwe limieten zal verleggen.
Ook moet de functie in de context van jouw carrière zinvol voor jou zijn. Als een werkgever ziet dat je misschien te hoog opgeleid bent voor die functie, kunnen ze aannemen dat je je binnen zes maanden misschien zult gaan vervelen en niet langer gemotiveerd bent voor die baan en naar iets anders op zoek gaat, wat weer voor een hoop onrust zorgt.

Zul je in het team passen?
Werkgevers willen zien of je in de cultuur van de werkplek past of dat je misschien nog op meer plekken inzetbaar bent, dat je verschillende functies kunt vervullen. Dit is essentieel om je positie en je carrière in het bedrijf veilig te stellen.

Ben je de investering waard?
De meeste organisaties hebben een beperkt budget en hier gaat deze vraag dus over. Soms ben je misschien de perfecte kandidaat, maar ben je te duur en dus kiezen ze dan voor iemand die minder geschikt is, maar wel binnen het salarisbudget past.

Voor elke positie en loopbaan varieert het selectieproces, maar dit zijn de fundamentele vragen waarop een werkgever antwoorden wil hebben.

Heb je advies of hulp bij je loopbaan nodig?
Wil je graag nog meer advies over je carrière? Als je meer hulp nodig hebt bij het opbouwen van je carrière of op een andere manier ondersteuning nodig hebt om succesvoller te worden, neem dan contact met ons op! Wij kunnen je helpen bij loopbaanadvies, ontwikkeling, coaching, begeleiding, consulting en nog veel meer.
Loopbaancoaching – instituut voor positieve psychologie Amsterdam

 

https://www.ivpp.nl/coaching-amsterdam/