Gem Jobs
Image default
Aanbiedingen

Bagagewagen aanschaffen

Zoek jij een super makkelijke aanhanger? Neem dan een bagagewagen! Een bagagewagen is hartstikke handig als je op vakantie wilt maar deze worden ook veel gebruikt door hobbyisten die bijvoorbeeld hun visspullen erin stoppen. Ze kunnen ook vaak makkelijk met de hand verplaatst worden omdat ze redelijk licht zijn, zo kan je de bagagewagen simpel je schuur of garage induwen. Door de openklappende deksel blijft de volledige lading ook droog, deze deksel is ook makkelijk te bedienen.

Een bagagewagen is op zich geen seizoen aanhanger maar deze is het hele jaar door gewild. Je kan namelijk met je bagagewagen heerlijk in de zomer op vakantie maar je kan met jouw bagagewagen natuurlijk ook op wintersport gaan. Er is ook een mogelijkheid tot het plaatsen van een tent op de bagagewagen, dit worden dan tenttrailers of tentbagagewagens genoemd. Ook kan je door het plaatsen van een fietsendrager eenvoudig je fietsen meenemen op de bagagewagen.

Geremde of ongeremde bagagewagen kopen

Om te bepalen of jouw bagagewagen geremd of ongeremd is, kijken we naar het laadvermogen. Geremd betekent dat er op de assen een oplooprem met trommelremmen zit, hierdoor remt de bagagewagen mee als de auto ook remt. Dat voorkomt extra slijtage aan de remschijven van de auto en het zorgt voor een betere wegligging. Doordat ze geremd zijn hebben ze ook een hoger laadvermogen en zijn deze vaak groter. De grotere bagagewagens hebben soms zelfs plek voor een quad of motor.

De meest voorkomende bagagewagens zijn degenen van 750 kg, veel van deze zijn er ook met een laadvermogen van 500 kg. Hier kan je gemakkelijk jouw visspullen of andere lichte bagage meenemen, de 500 kg bagagewagens zijn ook eenvoudig met de hand te verplaatsen. Een groot voordeel is dat je met de meeste ongeremde bagagewagens mag rijden als je in bezit bent van een B-rijbewijs.

Bagagewagen over de grens

Voor de aanschaf van een nieuwe bagagewagen zijn er ook mensen die over de grens zoeken. Het kan zijn dat je in Duitsland bijvoorbeeld een goedkopere aanhanger vindt, denk echter wel na over de extra kosten die je maakt voor het vervoeren en de tijd die dat kost. De meeste bagagewagens hebben een Europese goedkeuring, maar als je deze in Nederland te naam wilt stellen dan moet hij eerst in Duitsland worden geëxporteerd om vervolgens ingevoerd te kunnen worden in Nederland. Deze administratieve handelingen, die wel goed uitgevoerd moeten worden, brengen ook kosten met zich mee.

Verder moet je nadenken over de garantie die je hebt bij het kopen van een bagagewagen uit het buitenland, mocht er namelijk iets mis zijn met de bagagewagen moet je misschien terug naar waar je deze gekocht hebt en dat kost ook weer tijd en geld. Denk daarom altijd goed na voordat je een aanhanger uit het buitenland koopt.

Bagagewagen huren of leasen

Voor het huren van een bagagewagen of andere aanhangers moet je bij Aanhangwagendirect zijn. Zij hebben een ruim verhuurassortiment, daarin staan ook twee ongeremde bagagewagens. Verder kan je bij Aanhangwagendirect ook leasen, hierover is meer te vinden op Aanhangwagendirect.nl. Voor eventuele vragen kan je terecht bij hun klantenservice.