Gem Jobs
Image default
Bedrijven

De beste leertips!

We moeten natuurlijk allemaal wel een leren. Of het nou auto theorie leren is of een belangrijk examen etc. etc. Het is niet alleen belangrijk dat je een goede manier van leren hebt, maar je moet het ook nog eens kunnen onthouden. Soms is het veel informatie wat je moet kunnen onthouden voor een examen of toets. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips hoe jij makkelijk kan leren en kunt onthouden zodat jij de beste cijfers kunt halen.

 

Leer in stukjes

Als je je auto theorie leren moet bijvoorbeeld is dit ontzettend veel informatie wat je moet opnemen. Het is daarom belangrijk om je stof in stukjes de hakken. Begin op tijd en leer iedere dag een beetje. Zo zorg je dat je hersenen niet overbelast raken en kun je de informatie veel beter opnemen.

 

Neem pauzes

Als je veel moet leren, bijvoorbeeld in je examen periode kan het zijn dat je uren lang achter je bureau moet zitten. Dit is natuurlijk helemaal niet motiverend om zolang gefocust te zitten achter je bureau. Het is belangrijk dat je pauzes neemt, maar doe dit wel realistisch. Een goede techniek is de pomodorotechniek. Dit is een techniek dat je een halfuur lang gefocust werkt en dan iedere keer 5 minuten pauze neemt. Zo blijf je gefocust en heb je ook een paar pauzes. Probeer je in je pauzes niet teveel af te lijden met je telefoon zodat je je concentratie niet verstoord.

 

Leer niet te lang

Hoe langer je bezig bent met je auto theorie leren, hoe minder informatie je uiteindelijk opneemt. Daarom is het belangrijk dat je niet te lang leert. Je wilt natuurlijk wel gefocust leren anders neem je niks meer op en leer je eigenlijk helemaal niks meer.

 

Afwisseling is het leren

Er zijn ontzettend veel manier om bepaalde stof leren. Gebruik deze manieren ook! Zo ben je bijvoorbeeld niet steeds lange samenvattingen aan het lezen. Door verschillende leermanieren te gebruiken heb je meer afwisseling en dit kan er voor zorgen dat je langer en beter gefocust bent.

https://theorie-oefenexamen.nl/