Gem Jobs
Image default
Bedrijven

Een gebruinde huid zonder zon

Afgelopen zomer liet de zon ons een beetje in de steek. Waar je normaal lekker op vakantie zou gaan om heerlijk in de zon te liggen, werd dat dit jaar een stuk moeilijker door de coronapandemie. Waarschijnlijk is je huid dan ook nog steeds erg bleek. Maar daar is iets aan te doen. Op deze manieren krijg je een mooie bruine teint zonder in de zon te liggen.

Zonnebank

 

Natuurlijk is daar de zonnebank. Al tijden lang onze redding als het aankomt op een bleke huid. Als je regelmatig onder de zonnebank wilt, kan je er zelf een aanschaffen. Ook kan je terecht in een zonnestudio. Je kan zelf bepalen hoe vaak en hoe lang je onder de zonnebank gaat. Let daarbij goed op je huid en smeer je vooral goed in. De uv-stralen kunnen namelijk, net als zonlicht, schadelijk zijn voor je huid.

Zelfbruiner

 

Met zelf bruinende crème smeer je als het ware een bruine kleur op je huid. Tegenwoordig bestaat er ook natuurlijke zelfbruiner, die je pigment een handje helpt om een kleurtje te krijgen. Natuurlijke zelfbruiner is een gezonder alternatief voor de zonnebank, omdat je niet te maken hebt met uv-straling. Wel vergt het aanbrengen wat tijd en aandacht. Zo moet de huid schoon zijn en de natuurlijke zelfbruiner goed uitgesmeerd worden om vlekken te voorkomen. Reinig na het aanbrengen ook goed je handen.

Spraytan

 

 

Als je het te veel gedoe vindt om met zelfbruiner aan de slag te gaan, kan je het ook laten doen. Een spraytan wordt vaak aangeboden bij een zonnestudio. In een afgesloten cabine wordt er een product op je huid verneveld die in de bovenste huidlaag trekt. Na een aantal uren zal je pigment actief gaan bruinen. Het voordeel van spraytan is dat je zelf niets hoeft te doen, maar wel mooi egaal bruin wordt. Je huid blijft na de behandeling 7 tot 10 dagen mooi gebruind.