Gem Jobs
Image default
Zakelijk

lastige verhuizing? Verhuisbedrijf Rotterdam verligt graag uw last

Verhuizen onder normale omstandigheden kan al een berg zijn waar u verschrikkelijk tegenop ziet. Het vergt tijd, geld, en moeite. Ondertussen probeert u in het ritme te blijven van uw normale leven en u van uw verantwoordelijkheden te kwijten. Er zijn echter verhuizingen die nog meer moeite kosten, vanwege bepaalde omstandigheden. In dit artikel staan we u bij door u wat tips te geven in geval u zich in een van de volgende omstandigheden bevindt: 

– U verhuist wegens een scheiding 
– U verhuist uw Partner/ouder met dementie 
– U verhuist met kinderen 
– U bent gedwongen te verhuizen 

Verhuizen bij een scheiding 

Het kan zijn dat u en uw ex-partner beide een ander onderkomen hebben gevonden, waardoor de verhuizing naar Rotterdam tussen drie woningen plaatsvindt in plaats van twee. Dit vereist een goede checklist en een duidelijke labeling van dozen. Maak goede afspraken over het verdelen van de inboedel, zodat hierover geen verwarring kan ontstaan. In het geval u kinderen heeft, zult u ook met uw ex-partner overeen moeten komen wie voogdij krijgt over de kinderen. Komt u hier samen niet uit, dan zult u het probleem aan de rechter moeten voorleggen. 

Verhuizen bij dementie

Verhuizen is normaal gesproken al een grote taak, maar wanneer u uw ouder, of partner verhuist die lijdt aan dementie, dan komt er nog wat meer bij kijken. Het is belangrijk dat de dementerende geleidelijk aan went aan het feit dat hij, of zij gaat verhuizen. Praat vroeg van tevoren al over de verhuizing. Neem hem of haar mee naar het nieuwe huis, en wandel af en toe in de nieuwe buurt. Hierdoor zal de dementerende in zekere mate wennen aan de nieuwe omgeving. Dit zal veel verwarring kunnen voorkomen. 

Verhuizen met kinderen

De meeste kinderen zijn dol op een nieuw avontuur. Verhuizen kan echter nog al eng klinken. Misschien moeten ze naar een andere school en zullen ze hun vriendjes en vriendinnetjes minder zien. Hoe maak je het leuk voor ze? Allereerst is het belangrijk positief te praten over de verhuizing. Als u de verhuizing leuk vindt, zullen uw kinderen waarschijnlijk dit beeld overnemen. Daarnaast is het belangrijk goed met uw kinderen te communiceren en ze te betrekken bij het verhuizen. Vraag ze bijvoorbeeld hoe ze hun nieuwe kamer willen inrichten. 

Verhuizen bij schuldsanering 

Misschien moet u gedwongen uw huis uit en kijkt u er ontzettend tegenop. Toch kan een nieuw, goedkoper huis, veel rust geven. Bedenk echter wel dat u toestemming van de rechter-commissaris nodig heeft om te mogen verhuizen. Zelfs als uw nieuwe huis goedkoper is. Als u toestemming heeft gekregen en u verhuist naar een zelfstandige huurwoning, dan kunt u gebruik maken van een verhuiskostenvergoeding van minimaal 5658 euro. Dit zal u helpen om zonder al te veel geldzorgen te kunnen verhuizen. 

Zit u ook met een verhuizing in uw maag? Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact  met ons op en laat ons u helpen om de last wat te verlichten. Wij staan voor u klaar!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/verhuisbedrijf-rotterdam