Gem Jobs
Image default
Internet marketing

Leer problemen sneller en efficiënter op te lossen

marketing book

Je bent een humanist, technische informatie is moeilijk voor je, maar op school en op de universiteit heb je er altijd 3 gehad in natuurkunde, wiskunde en andere “technische” disciplines? Als het antwoord ja is, dan is onze nieuwe samenvatting: “Denk als een wiskundige. Hoe u elk probleem sneller en efficiënter kunt oplossen ”in het boek van Barbara Oakley is precies voor u. Het is tenslotte een feit dat u simpelweg het verkeerd hebt geleerd!

Waarom misverstanden nuttig zijn

Veel studenten, geconfronteerd met het feit dat ze een onderwerp of vraag niet begrijpen, komen tot de conclusie dat ze niet in staat zijn om te leren of gebrek aan talent hebben voor het gebied dat wordt bestudeerd. Maar terwijl we leren, worden we altijd geconfronteerd met nieuwe concepten en taken, dus misverstanden en verwarring zijn natuurlijke reacties van iemand die iets nieuws onder de knie heeft. Bovendien is misverstand, een gevoel van een doodlopende weg, een nuttig en soms zelfs noodzakelijk onderdeel van het leerproces.

“Studeren is het overwinnen van misverstanden. De juiste vraag stellen betekent 80% succes. Tegen de tijd dat u de grootste moeilijkheid identificeert, zult u het antwoord waarschijnlijk zelf al weten. “

Hoe u twee soorten denken kunt gebruiken bij het lesgeven

Een gefocuste denkwijze is nodig voor een eerste kennismaking met concepten en problemen in wiskunde en wetenschappen.

Nadat je in de gefocuste modus hebt gewerkt, moet je overschakelen en de afwezige staat betreden.

De meeste mensen doen dit van nature. U kunt wandelen, slapen, sporten, opruimen, afwassen.

Het punt is om de hersenen van de taak af te leiden totdat deze volledig uit het hoofd verdwijnt.

De beste tactiek bij het studeren van wiskunde en natuurwetenschappen is om ze dagelijks en beetje bij beetje te doen, en tijd te laten tussen periodes van gerichte aandacht. Elke pauze waarin je niet op het probleem gefocust bent, helpt de hersenen om in een diffuse modus te komen en met een frisse blik naar de materie te kijken, zo ontstaan ​​sterke neurale structuren en wordt het materiaal beter opgenomen.

Wat u moet weten over hoe ons geheugen werkt

Een persoon heeft twee geheugensystemen: werkend en langdurig.

De werkende is als een jongleur. Daarin kunnen we ongeveer vier objecten tegelijk vasthouden. Ze heeft energie nodig. Energie bij het gebruik is nodig, zodat we niet worden afgeleid.

 Het langetermijngeheugen is een magazijn waar veel informatie is opgeslagen, maar dat periodiek moet worden gecontroleerd. Om het materiaal uit het werkgeheugen op de lange termijn te laten vallen, heeft men tijd en pauzes nodig tussen het bestuderen van het materiaal. Dit is waar herhaling op afstand komt – een meerdaagse herhaling van iets om te onthouden.

Hoe het geheugen te verbeteren

Ondanks het feit dat nu bijna alle informatie op internet te vinden is, om wiskunde en wetenschap onder de knie te krijgen, moeten we de belangrijkste feiten en ideeën kunnen onthouden, aangezien ze de basis vormen van het creatieve proces van het vormen van brokken informatie.

Succesvol uit het hoofd leren is gebaseerd op de “geheugenpaleis” -methode. Het is gebaseerd op het feit dat het gemakkelijker is voor een persoon om ruimtelijke afbeeldingen te onthouden dan abstracte categorieën. Het menselijke visuele geheugen is het meest ontwikkeld. De essentie van de methode is om onthouden objecten mentaal op een voor u bekende plaats te plaatsen.

Als je traag van begrip bent … Dat is zelfs goed!

Als je denkt dat je achterloopt op andere studenten, kunnen er voordelen zijn. Het is mogelijk dat u voordelen heeft op het gebied van initiatief, hard werken en creativiteit.

Zoals we hebben opgemerkt, hangt het vermogen om creatief te zijn bij het oplossen van problemen grotendeels af van het vermogen om over te schakelen van volledige concentratie naar een ontspannen en dromerige, afgeleid modus. Maar te veel concentratie bemoeilijkt vaak het zoeken naar de juiste oplossing. Als je het gevoel hebt dat je op een dood spoor zit, neem dan een pauze van de taak en doe een tijdje iets anders, of ga gewoon naar bed.

Wij zijn verantwoordelijk voor onze eigen kennis

Een van de meest lonende manieren om te leren is door zelfstudie. Het vergroot uw vermogen om onafhankelijk te denken en helpt u bij het beantwoorden van niet-standaard examenvragen.

Doorzettingsvermogen is vaak belangrijker dan intelligentie. Als je je ten doel stelt om het materiaal zelf onder de knie te krijgen, schetst je een uniek pad naar kennis. Je beheerst de hele realiteit van het onderwerp dat wordt bestudeerd, en niet alleen wat leraren en leerboeken geven.

Veel vooraanstaande wetenschappers volgden het pad van zelfstudie. Leer elke dag. Onthoud meer.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing

https://marketingbook.shop