Gem Jobs
Image default
Eten en drinken

Masala Frietjes

Deze Crispy Masala French Fries is een recept voor pittige aardappelfrietjes in Indiase stijl dat gemakkelijk thuis kan worden gemaakt door dun gesneden aardappelen te mengen met maïszetmeel en een paar kruiden en gefrituurd tot ze knapperig zijn. Ze zijn heerlijk om te serveren als aperitief of bij cocktails. Dit lijkt erg op patatje oorlog.

Wat is de beste aardappelsoort voor Masala Fries?

Hoge zetmeel en oude aardappelen zoals roodbruine aardappelen zijn het beste voor frites. Dit komt omdat ze minder vocht bevatten. Aardappelen met rode schil, gele aardappelen of nieuwe aardappelen moeten worden vermeden.

Waarom moeten we aardappelen weken?

Door geschilde en gesneden frites in koud water te weken, wordt overtollig zetmeel verwijderd, gaat de frites niet plakken en worden ze krokant.

Hoe maak je knapperige Masala Frieten Recept?

Schil, was en snijd de aardappelen in frietjes. Ik heb hier roodbruine aardappelen gebruikt, de beste variëteit voor het maken van frites.

Week de aardappel in water en laat het ongeveer 5-10 minuten staan (verwijdert overtollig zetmeel in aardappelen). Giet het water goed af en dep lichtjes droog.

Meng maizena, zwarte peper, muntpoeder, chaat masala, zout, rode chilipoeder en citroensap door elkaar.

Knapperige Masala Frietjes Recept

Ingrediënten

  • 1 grote roodbruine aardappel
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • ¼ theelepel gedroogde muntpoeder (optioneel)
  • ½ theelepel rode chilipoeder
  • ¼ theelepel zwarte peperpoeder
  • ¼ theelepel chat masala poeder verhogen volgens uw voorkeur
  • 1 theelepel citroensap
  • zout naar smaak
  • olie om te frituren

Instructies:

  1. Schil, was en snijd de aardappelen in frietjes. Ik heb hier roodbruine aardappelen gebruikt, de beste variëteit voor het maken van frites.
  2. Week de aardappel in water en laat het ongeveer 5-10 minuten staan (verwijdert overtollig zetmeel in aardappelen). Giet het water goed af en dep lichtjes droog.
  3. Meng maizena, zwarte peper, muntpoeder, chat masala, zout, rode chilipoeder en citroensap door elkaar.
  4. Strooi de kruidenmix over de aardappelen, schep goed om en zorg dat alle frietjes bedekt zijn met kruiden. Voeg geen water toe.
  5. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Om te controleren of de olie klaar is, leg je de aardappelreep in een koekenpan. De aardappel moet sissen.
  7. Frituur de frietjes tot ze rondom goudkleurig zijn, draai de frietjes tijdens het bakken een paar keer om.
  8. Haal de masala-friet uit de olie en leg ze op keukenpapier.
  9. Serveer warm en geniet met je favoriete dipsaus.

Tips:

  1. Serveer Masala French Fries met je favoriete dipsaus zoals ketchup of mayonaise. Als je geen voorkeur hebt voor bijgerechten, eet dan zoals het is.
  2. Je kunt het ook combineren met een burger of soep om een maaltijd te maken.

 

Opmerking: voedingswaarden zijn mijn beste schattingen. Als u op hen vertrouwt voor uw dieet, gebruik dan uw favoriete voedingscalculator. De lekkerste aardappelen voor friet vind je misschien wel online bij Aardappelshop.