Deze Crispy Masala French Fries is een recept voor pittige aardappelfrietjes in Indiase stijl dat gemakkelijk thuis kan worden gemaakt door dun gesneden aardappelen te mengen met maïszetmeel en een paar kruiden en gefrituurd tot ze knapperig zijn. Ze zijn heerlijk om te serveren als aperitief of bij cocktails. Dit lijkt erg op patatje oorlog. Wat is de beste aardappelsoort voor Masala Fries?Hoge zetmeel en oude aardappelen zoals roodbruine aardappelen zijn het beste voor frites. Dit komt omdat ze minder vocht bevatten. Aardappelen met rode schil, gele aardappelen of nieuwe aardappelen moeten worden vermeden. Waarom moeten we aardappelen weken?Door geschilde en gesneden frites in koud water te weken, wordt overtollig zetmeel verwijderd, gaat de frites niet plakken en worden ze krokant. Hoe maak je knapperige Masala Frieten Recept?Schil, was en snijd de aardappelen in frietjes. Ik heb hier roodbruine aardappelen gebruikt, de beste variëteit voor het maken van frites. Week de aardappel in water en laat het ongeveer 5-10 minuten staan (verwijdert overtollig zetmeel in aardappelen). Giet het water goed af en dep lichtjes droog. Meng maizena, zwarte peper, muntpoeder, chaat masala, zout, rode chilipoeder en citroensap door elkaar. Knapperige Masala Frietjes ReceptIngrediënten
Instructies:
Tips:
Opmerking: voedingswaarden zijn mijn beste schattingen. Als u op hen vertrouwt voor uw dieet, gebruik dan uw favoriete voedingscalculator. De lekkerste aardappelen voor friet vind je misschien wel online bij Aardappelshop. |
