Gem Jobs
Image default
Bedrijven

Rolluiken reinigen kun je zelf doen

Het hebben van rolluiken is tegenwoordig geen luxe meer. Vrijwel iedere huizenbezitter in Nederland heeft een of meerdere rolluiken thuis geïnstalleerd en maakt hier dan ook veel gebruik van. Meestal wordt dit gebruikt om het licht van buitenaf te dempen of in de zomer om hevige temperatuurstijgingen tegen te gaan. De zon wordt hier namelijk gedeeltelijk mee tegen gehouden en daardoor is het makkelijker om de kamer op gewenste temperatuur te behouden. Hieronder gaan wij hier meer uitleg over geven en geven we aan waar je op moet letten.

Hoe reinig je rolluiken?

Reinigen van rolluiken is niet zo makkelijk als je zou denken. Zo kan je niet een emmer water eroverheen gooien en ervan uit gaan dat het gereinigd is. Nee, om rolluiken te reinigen heb je wel iets mee nodig. Onder andere een speciale borstel en een speciaal reinigingsmiddel zijn hiervoor nodig. Beide zullen ervoor zorgen dat je rolluiken schoner worden en goed gereinigd kunnen worden. Voordat je begint met rolluiken reinigen dien je ze wel eerst los te maken. 

Hoe maak je rolluiken los?

Het eerste dat belangrijk is, is om te kijken hoe de rolluiken op dit moment vastzitten. Is dit alleen met schroeven? Of is dit helemaal vastgemaakt aan de muur zelf? Vervolgens maak je ze los leg je ze op de grond en pak je een borstel om de rolluiken te reinigen. Tijdens dit proces verwijder je alle stof gemakkelijk en kun je dus makkelijk het stof verwijderen van de rolluiken. Daarna gebruik je een speciaal reinigingsmiddel om de hardnekkige vlekken en deeltjes te verwijderen.

Waarom rolluiken reinigen?

Door rolluiken te reinigen zorg je ervoor dat viezigheid van de rolluiken verwijdert wordt en daardoor geen schade meer kan aanrichten aan de rolluiken zelf. Hierdoor zorg je ervoor dat je langer kunt genieten van de rolluiken en ze dus ook minder snel hoeft te vervangen. Bovendien zien vieze rolluiken er onverzorgd uit en je wilt natuurlijk niet dat je vrienden of familie dit zien. 

 

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/