Gem Jobs
Image default
Winkelen

112 Borne: wat moet je weten?

Borne is een prachtige gemeente in Twente die veel te bieden heeft. Deze gemeente heeft ook een basisnoodnummer: 112 Borne. Wat is dit precies en wat is het verschil met andere noodnummer? Daar gaan we hier meer over vertellen.

Wat is 112 Borne precies?

112 Borne is het crisisdienstnummer voor acute noodgevallen in onze gemeente. Het nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. In noodgevallen is het essentieel om dit noodnummer te bellen; dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij brandmeldingen, vermiste personen, ernstig letsel, acuut risico op zelfdoding of acute gevaren voor anderen. Als je 112 belt krijg je direct contact met de lokale hulpdiensten (zoals brandweer, ambulance of politie).

Wanneer moet je 112 bellen?

Zoals hierboven genoemd wordt 112 alleen gebeld in noodgevallen. Noemenswaardig is ook dat als je twijfelt of het noodzakelijk is om 112 te bellen, je dit nummer ook het beste even kan bellen. Je krijgt dan professionele hulp om te bepalen wat de beste optie is. Ook is het belangrijk dat je niet te veel informatie erover geeft, maar liever informatie achterhoudt totdat je de officiële hulpdienst spreekt.

Is er een verschil tussen 112 Borne en andere noodnummers?

112 Borne is een lokaal noodnummer dat specifiek is voor onze gemeente. Hierdoor komen de officiële hulpdiensten uit onze gemeente direct terplekke. Ook heeft het dezelfde doelen als andere noodnummers, zoals bijvoorbeeld het algemene noodnummer 112.

Wat moet je onthouden?

Als je 112 Borne belt krijg je direct contact met de lokale hulpdiensten in Borne. Het is belangrijk dat je dit nummer alleen belt in noodgevallen en dat je niet te veel informatie geeft. Het is ook van belang dat je bekend bent met de 112 Borne; het lokale noodnummer dat specifiek voor Borne is. Met deze informatie heb je nu een beter beeld van wat 112 Borne precies is. Uiteraard blijft het van belang om hier vriendelijk mee om te gaan en het enkel te gebruiken als echt noodzakelijk.

Conclusie

112 Borne is het lokale noodnummer voor Borne en dient enkel gebeld te worden in noodgevallen. Het belangrijkste om te onthouden is dat als je 112 Borne belt, je direct contact krijgt met de lokale hulpdiensten die bij je in de gemeente zitten.