Gem Jobs
Image default
Woning en Tuin

Zo efficiënt mogelijk verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, dan is de kans groot dat je hier al vroeg stress over hebt en dan is het misschien toch wel fijn om een plan van aanpak te maken, zodat je stap voor stap naar de verhuizing toe kunt werken. Een goede voorbereiding kan ontzettend belangrijk zijn om de rust tijdens en voor de verhuizing te kunnen bewaren. Begin daarom met zorgen dat je de mensen op tijd inschakelt voor de grote dag. Ga je vrienden of familie vragen of ga je verhuizers inhuren? Maak deze keuze op tijd, zodat je ook meteen de mensen in kunt schakelen, zodat zij deze dag beschikbaar zijn om te helpen. Zelf kun je in beide gevallen al weken van tevoren beginnen met voorbereiden van de verhuizing. 

Welke hulp schakel je in?

Hulp is tenslotte ontzettend belangrijk tijdens de verhuizing om alle spullen snel van a naar b te krijgen en wanneer je verhuizers inhuurt, dan weet je zeker dat dit proces snel en vlekkeloos verloopt, omdat zij veel ervaring hebben. Kies je voor vrienden? Dan is het goed om een duidelijke taakverdeling te maken, zodat iedereen zo efficiënt mogelijk ingezet kan worden om zo snel mogelijk het ene huis leeg te maken en het andere huis weer te kunnen vullen. Neem het in overweging om een goede keuze te maken in wie je in wilt schakelen. Bedenk hier een goed plan voor, zodat je hier op de dagen voorafgaand van de verhuizing geen stress over hoeft te hebben. 

Begin op tijd met inpakken

Als je weet dat je gaat verhuizen, dan is het slim om al vroeg te beginnen met het inpakken van spullen die je weinig gebruikt. Pak de dozen per ruimte in en geef deze hetzelfde label, zodat deze in het nieuwe huis ook snel in de goede ruimte gezet kunnen worden. Pak tijdens het inpakken ook de gelegenheid om spullen uit te zoeken die je niet mee wilt nemen, zodat deze niet onnodig meegesleept worden naar de nieuwe woning. Sorteer dit dus van tevoren, zodat je het bijvoorbeeld een aantal dagen voor de verhuizing weg kunt brengen en het niet meer in de weg staat tussen de spullen die wel mee verhuisd moeten gaan worden. Zo voorkom je chaos op de dag zelf en is het duidelijk waar de spullen heen mogen.