Gem Jobs
Image default
Aanbiedingen

3 innovaties die de logistieke sector langzaamaan transformeren

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat de logistieke sector een van nature dynamische sector is waar veel, ontzettend veel, in omgaat. Onze transportsector speelt een behoorlijk grote rol en is van groot belang voor onze economie. Het houdt onze economie draaiende. Net zoals voor veel andere sectoren geldt, volgen ontwikkelingen binnen de logistieke sector elkaar in hoog tempo op. Het ene na het andere idee ligt op de ontwerptafel. In deze blog willen we drie innovaties behandelen die de logistieke sector langzaamaan transformeren. Lees snel verder!

 

Duurzaamheid

 

Duurzaamheid is een thema dat op bijna ieder gebied wel een rol speelt. Ook binnen de logistieke sector zijn er volop kansen voor verduurzaming. Om de CO2-uitstoot terug te dringen, wordt er bijvoorbeeld geld beschikbaar gesteld voor het ontwikkelen en inzetten van duurzame transportmiddelen. Transportmiddelen die veel minder of geen CO2 uitstoten, zoals elektrische voertuigen of voertuigen op waterstof. Vooral de elektrische voertuigen zie je steeds meer rijden. Daarnaast kan ook de laadinfrastructuur een stuk slimmer.

 

Truck Platooning

 

Bij Truck Platooning wordt er gebruik gemaakt van een speciale technologie waarbij vrachtwagens door middel van radar, gps en wifi volledig geautomatiseerd rijden. De vrachtauto’s rijden hierbij direct achter elkaar in een soort kleine konvooi. Dit zorgt onder meer voor een betere doorstroming van het verkeer, een hogere verkeersveiligheid, brandstofbesparing en een verminderde CO2-uitstoot. Ook de chauffeursproductiviteit neemt erdoor toe.

 

Pakketbezorging door middel van drones

 

In landen om ons heen, zoals Duitsland, worden steeds vaker drones ingezet om (kleine) pakketjes te bezorgen. Ze worden vooral ingezet voor moeilijker te bereiken gebieden zoals adressen op de Waddeneilanden bijvoorbeeld. Ook in Australië worden drones al volop ingezet in de pakketbezorging. Daar werd eind 2021 het 100.000e pakketje met een drone bezorgd. Hier in Nederland kan pakketbezorging door middel van drones een mooie uitkomst zijn om het fileprobleem te tackelen.

 

Werken binnen de transportsector?

 

Lijkt het je leuk om al deze ontwikkelingen, transformaties en meer van dichtbij mee te maken? Of heb jij altijd al willen werken binnen de transportsector? Wellicht is Werken bij Melis wel wat voor jou. Neem eens een kijkje op de website om te zien welke vacatures er nog openstaan. 

 

https://www.werkenbijmelis.nl/