Gem Jobs
Image default
Woning en Tuin

Hoelang duurt het bouwen van een huis?

Een huis laten bouwen is voor veel mensen een ware droom die uitkomt. Het is een fantastische ervaring om een eigen woning te ontwerpen en te bouwen. Wel komt het een en ander kijken bij het bouwen van zo’n droomhuis en gaat er veel tijd in zitten. Maar ja, als daar tegenover een droomhuis staat, dan heeft iedereen dat er wel voor over!

Een goede voorbereiding is erg belangrijk vinden we bij House of Lo. Hiervoor is het goed om een realistische planning te maken, met ruim geschatte tijden, zodat de duur van het proces niet kan tegenvallen. In dit artikel wordt alles verteld over de duur van het bouwen van een huis en hoe het proces te versnellen is.

De aannemer

Vaak wordt er een aannemer ingeschakeld bij het laten bouwen van een huis. Hij krijgt van de bewoner een bepaald budget. Wanneer er een tekening is gemaakt door de architect, zijn er een aantal partijen die worden voorgeschreven in het bestek. Dit zijn dan ook bijna altijd de partijen waarmee de aannemer gaat samenwerken.

Omdat de aannemer de verantwoordelijkheid van de bouw op zich neemt, is het van belang dat de aannemer een goede planning voor zichzelf heeft. Hij is namelijk afhankelijk van zogeheten ‘onderaannemers’. Dit zijn partijen zoals vloerleggers, kozijnleveranciers, monteurs en noem het maar op. Allereerst is de bewoner van de nieuwbouwwoning dus erg afhankelijk van de aannemers en zijn onderaannemers. Er moet bij alle partijen een planning gemaakt worden en de aannemer moet zorgen dat alles op elkaar aansluit.

De tijd versnellen

Een bouwproces kan versneld worden. Een prefab woning laten bouwen gaat namelijk sneller dan een woning laten bouwen door middel van traditionele bouw. Alle onderdelen van de woning worden dan eerst geproduceerd, voordat ze naar de bouwplaats gaan voor montage. Prefab woningen zijn er in alle soorten en maten. Het aanbod is dus erg groot. Van prefab notariswoningentot een prefab schuurwoning laten bouwen.

https://houseoflo.nl/