Gem Jobs
Image default
Aanbiedingen

Chinese handpalm

Eén van de bekendste palmbomen van Europa is de Trachycarpus fortunei. Deze palmboom komt oorspronkelijk uit de bergachtige gebieden van west-, zuid- en midden China. In deze gebieden zijn de winters erg streng en zijn lage temperaturen niet heel bijzonder. De palmboom is winterhard en kan de koudere wintermaanden goed overleven. De palmboom heeft dus voorkeur en de koelere klimaten en komt het liefst niet in de tropen terecht. Hij is geschikt voor de Europese tuinen en is daarom ook ongeveer 150 jaar geleden naar Europa gebracht. Wil jij nou een Chinese handpalm? Kom de plant kopen bij MyPalmShop

 

Geef de plant water 

Vele planten zijn vanzelfsprekend water nodig, maar hoeveel de plant nodig is verschilt vaak per plant. Hoeveel water is deze Chinese handpalm nodig? Wanneer de plant zich buiten bevindt, dan is het handig om de grond vochtig te houden. Bij warme dagen is de plant redelijk veel water nodig, de grond mag niet uitdrogen in de warme zomermaanden. In de winter daarentegen is het beter om de grond juist wat droger te houden. Je voorkomt hiermee eventuele vorstschade, want als er geen water aanwezig is, dan kan het ook niet bevriezen. Als je een plant in de plantenbak plaatst, dan stroomt het overtollige water weg via de gaten onderin de plantenbak. 

 

Warmte en licht 

De Chinese handpalm staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Als de plant buiten plaatst, dan is het mogelijk om de plant in het volledige zonlicht te zetten. Het is wel belangrijk dat je de plant een beschut plekje geeft. De volle wind is namelijk niet goed voor de plant; het blad van de plant gaat op deze manier snel verloren. Een plekje bij de schutting of muur is ideaal voor deze plant. Onder de 15 graden Celsius dien je de plant goed te beschermen. Zorg voor gaatjes onderin de plantenbak, zodat het water wegstroomt en geen mogelijkheid krijgt om te bevriezen. Wanneer de Chinese handpalm binnen wordt geplaatst, dan wil die minstens 5 uur direct zonlicht. Zet de plant voor het raam op het zuiden, want hier komt het meeste zonlicht binnen. De plant staat bij voorkeur niet verder weg dan 2 meter afstand tot het raam. 

 

https://www.mypalmshop.nl/