Gem Jobs
Image default
Marketing

Dit zijn de taken van een SEO-specialist!

Wanneer je online succesvol wilt zijn, dan kan het goed zijn om een SEO-specialist in te huren. Een SEO-specialist kan je helpen om beter gevonden te worden. Zo komt er meer verkeer naar je website en kan je meer omzet genereren.

Een SEO-specialist maakt een technische analyse

Veel mensen denken dat een specialist voornamelijk bezig is met linkbuilding, of het schrijven van teksten. Natuurlijk zijn dat belangrijke onderdelen van een SEO-strategie. Er is echter nog een ander onderdeel dat heel belangrijk is: het maken van een technische analyse van je website.

 Het doel van een zoekmachine is om haar gebruikers de meest waardevolle content te tonen. Een zoekmachine moet daarom in de eerste plaats in staat zijn om goed te beoordelen hoe een website in elkaar zit en waar de website over gaat. Er zijn veel redenen waarom een zoekmachine dit niet goed kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van veel JavaScript-code, of het gebruik van een website die heel gecompliceerd in elkaar zit. Een SEO-specialist zal een analyse maken van je website en de knelpunten oplossen.

Een specialist doet natuurlijk meer!

Een specialist doet natuurlijk meer dan alleen een technische analyse uitvoeren. Het is in bovenstaande paragraaf al even aan de orde gekomen. Een expert op het gebied van SEO houdt zich ook bezig met content en linkbuilding. Echter, het is belangrijk om het technische element niet te vergeten. Je zou dit de fundering kunnen zien waar je SEO-strategie op is gebouwd.

Onze werkwijze: duidelijk en transparant!

Het kan soms een stap zijn om met een specialist in zee te gaan. Veel ondernemers zijn niet thuis in de materie en vinden het een vervelende gedachte dat ze de controle uit handen moeten geven. Daarnaast is investeren in SEO anders dan veel andere investeringen. Wanneer je bijvoorbeeld in een nieuwe vrachtwagen investeert, dan kan je vrij precies uitrekenen wat die op gaat leveren. Bij een investering in betere vindbaarheid is het echter veel moeilijker te zeggen wat het je op gaat leveren.

Onze werkwijze is er daarom op gericht om zo transparant en helder mogelijk te zijn. We willen onze klanten betrekken in het proces, maar ze tegelijkertijd niet lastigvallen wanneer dat niet nodig is. We doen samen wat we samen moeten doen, maar zorgen er ook voor dat de taken die we zelfstandig uit kunnen voeren, zelfstandig uitvoeren. Onze werkwijze zorgt daardoor voor maximale transparantie en minimale belasting van de klant.

https://ralfvanveen.com/begrippenlijst/content-marketing/