Gem Jobs
Image default
Toerisme

Een enkele reisverzekering aan het vergelijken? Dit is waar je op moet letten

Wat is een enkele reis reisverzekering?

Eenmalige reisdekking is een reisverzekering voor een eenmalige vakantie. Als je twee of meer keer per jaar weggaat, kan het goedkoper zijn om een ​​jaarlijkse reisverzekering af te sluiten in vergelijking met het kopen van twee polissen voor een enkele reis. Maar als je maar één keer per jaar op vakantie gaat, kan een enkele reisverzekering voordeliger zijn.

Ga jij binnenkort op vakantie of op zakenreis? Vergeet dan geen reisverzekering te vergelijken voordat je vertrekt. Lees hier wat daar allemaal bij komt kijken. 

Wat zijn de voordelen van een enkele reispolis?

De voordelen van een enkele reisverzekering zijn onder meer:

 • Prijs – slechts één vakantie in de komende 12 maanden? Dan kan een enkele reisverzekering de meest kosteneffectieve keuze zijn.

 • Dekking voor je hele reis – je kunt dekking regelen voor het exacte aantal dagen dat je weg bent.

 • Hogere of geen leeftijdsgrenzen – 75-80 jaar? Veel verzekeraars bieden geen jaarlijkse reisverzekering aan voor reizigers van deze leeftijd, dus een enkele reispolis kan de enige optie zijn.

 • De dekking voor jouw reis gaat in vanaf het moment dat je deze koopt . Dit kan van pas komen als je jouw reis moet annuleren.

Wat zijn andere reisverzekeringen?

Het alternatief voor een enkele reisverzekering is een jaarlijkse reisverzekering (ook wel een meer reisverzekering genoemd). Dit type verzekering zou al uw vakanties gedurende één jaar moeten dekken, maar houd er rekening mee dat er meestal een maximale lengte is voor elke individuele reis binnen dat jaar.

Dit betekent dat elke vakantie die je opneemt niet langer mag zijn dan het aantal dagen dat in jouw polis is vermeld – meestal is dit 31 dagen, maar je kunt ook polissen vinden voor 60 of zelfs 90 dagen. Ben je van plan om langer weg te blijven, zoek dan een longstay-polis.

Wat is meestal uitgesloten van een reisverzekering voor een enkele reis?

Je moet de polis altijd zorgvuldig lezen, voordat je deze afsluit om er zeker van te zijn dat deze aan jouw behoeften voldoet, aangezien verzekeringsmaatschappijen een lijst met uitsluitingen hebben – dingen die ze niet uitbetalen als je een claim indient. Deze kunnen zijn:

 • medische behandeling voor reeds bestaande aandoeningen;

 • enkele sporten, watersporten, wintersporten en activiteiten;

 • stakingen die algemeen bekend waren toen je jouw verzekering kocht;

 • claims die voortkomen uit reizen naar een plaats die het Foreign and Commonwealth Office heeft geadviseerd te vermijden – bijvoorbeeld vanwege ziekte-epidemieën/pandemies of terrorismedreigingen – voorafgaand aan uw reis. Controleer altijd voor de laatste update voordat je op reis gaat;

 • claims als gevolg van alcohol- of drugsgebruik;

 • claims omdat u de voor uw reis benodigde inentingen en vaccinaties niet heeft gekregen.

Wat is een eigen risico?

Een eigen risico is het bedrag dat jou geacht wordt bij te dragen aan een claim. Als jouw annuleringsdekking bijvoorbeeld 1.000 euro was en jouw eigen risico 250 euro was, zou je bij de betaling van jouw claim 750 euro ontvangen.

Reisverzekeringen kunnen verschillende eigen risicobedragen hebben voor verschillende onderdelen van de polis. Controleer of je jouw deel van een claim kunt betalen of zoek een verzekeraar met een lager eigen risico. Voorbeelden van verschillende soorten eigen risico die in jouw polis kunnen worden vermeld, zijn onder meer:

 • verlies van eigen risico;

 • eigen risico eigen geld;

 • overbagage;

 • eigen risico bij annulering. 

Reisverzekering vergelijken Curaçao

Staat Curaçao op de planning? Vergeet dan geen reisverzekering te vergelijken voor Curaçao. Dit kan je een hoop overbodige dekking schelen en daarmee bespaar je veel geld. En je gaat uiteraard onbezorgd op vakantie. 

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl