Gem Jobs
Image default
Kinderen

Inspiratie nodig voor de kinderkamer? Hier zijn een aantal tips!

Een kinderkamer inrichten voor je peuter, tiener of puber is niet altijd even makkelijk. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je denken aan de mening van je kind zelf, aan de opbergruimte, de uitstraling en ook het gemak en comfort. Vind je het lastig om een kamer leuk in te richten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier worden een aantal tips gegeven voor bepaalde leeftijdsgroepen waar je aan kan denken voor de inrichting.

Tips voor een babykamer

Een babykamer hoeft niet groot te zijn, en je hebt maar een paar items nodig die essentieel zijn. Zo heb je een wieg of en ledikant nodig, een commode, een stoel om te zitten voor moeder en baby, opbergplekken en een leuk nachtlampje. Het belangrijkste is dat een babykamer rust moet uitstralen.

Tips voor een peuterkamer

Een peuter wil veel spelen en heeft over het algemeen veel speelgoed liggen. Daarom is het ook handig om voor deze kamer genoeg opbergruimte te creëren. Dit doe je om er voor te zorgen dat de kamer netjes en opgeruimd blijft. Naast een opgeruimde kamer is het ook fijn als je een vloerkleed op de grond plaatst. Dit ligt er natuurlijk aan wat voor vloer je hebt in de slaapkamer. Het is voor een peuter en kind fijn als de ondergrond zacht is. Zo kan je kind ook makkelijk en fijn op de vloer spelen. Dit scheelt je ook weer in andere meubelstukken aanschaffen. Verder wil je ook graag dat de kamer gezellig is en een leuke sfeer geeft. Om dit te doen kan je bijvoorbeeld muurversieringen aanschaffen. Je kan ervoor kiezen om samen met je kind deze muurschilderingen te maken, maar er zijn ook opties om muurstickers aan te schaffen. Als laatste is de verlichting ook belangrijk in de kamer. Een kind wil graag slapen met een klein lichtje aan, dus een nachtlampje is zeker een aanrader. Verder is warme en fijne verlichting ook beter om aan te schaffen. Wel belangrijk dat er geen ongelukken kunnen voorkomen met de neergezette of gehangen verlichting. Veiligheid staat voorop. Zorg er dus ook voor dat de stopcontacten afgedekt zijn.

Tips voor een tienerkamer

Een tiener of puber heeft vaak al zijn of haar mening en dit moet dus ook terugkomen in de slaapkamer. Een kamer inrichten zonder inbreng van je zoon of dochter gaat absoluut niet werken. Vaak is een tiener of puberkamer niet groot genoeg voor het kind, want er moeten een aantal onderdelen komen. Zo moet je denken aan het bed, mogelijk al groter dan eenpersoons, plek voor opbergruimte, een werkplek en onderdelen om te relaxen. De tienerkamer moet echt de kamer worden waar je kind zich zelf kan terugtrekken. Voor de kleine slaapkamer is het daarom handig om meubels te gaan combineren. Zo kan je denken aan een bed met opbergruimte, een hoogslaper met bank of bureau of een slaap of bedbank. Verder vinden jongeren het ook steeds leuker om te gaan gamen, dus heb je ook ruimte nodig voor elektronica. Een goed bureau, en het liefst een gaming bureau is belangrijk voor het relaxen maar ook voor het doen van huiswerk die de jongeren krijgen van school. Een goede werkplek en plek om te gamen is daarom zeker goed om aan te schaffen. Als je een goed gaming bureau of bureau zoekt is het een aanrader om een kijkje te nemen op de website van Emob. De tiener en puberkamer moet verder ook ingericht worden op de kans dat er vrienden of vriendinnen langs komen. Het is dus handig om verschillende zones en voldoende zitmogelijkheden te plaatsen in de slaapkamer.