Gem Jobs
Image default
Rechten

Gemiddelde schikking voor nekletsel door een ongeval

Auto-ongelukken, met name ernstige auto-ongelukken, kunnen leiden tot een verscheidenheid aan verschillende verwondingen en schade, waaronder verwondingen aan de nek of rug . Hoewel de nek en rug voornamelijk weke delen letsels oplopen, kunnen deze verwondingen nog steeds extreem pijnlijk zijn en kunnen aanzienlijke hoeveelheden behandeling nodig zijn om te corrigeren. In sommige gevallen kan een nek- of rugletsel opgelopen bij een auto-ongeluk leiden tot een leven lang pijn, lijden en ongemak.

Heeft u last van nekletsel door een ongeval? Kijk hier waar je recht op hebt. 

Als u de bestuurder of passagier was van een motorrijtuig dat is aangereden door een nalatige bestuurder, kunt u aanspraak maken op financiële compensatie voor het letsel dat u bij het ongeval heeft opgelopen. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, moet u echter aan alle noodzakelijke wettelijke elementen voldoen. U – als benadeelde bij het ongeval – heeft deze last.

Een auto-ongevallenadvocaat kan u bijstaan ​​met alle juridische aspecten van uw nek- en rugletsel. Ten eerste kan een advocaat de oorzaak van uw ongeval onderzoeken en bepalen of u überhaupt in aanmerking komt voor het indienen van een claim. Als dat zo is, kan een advocaat vervolgens beginnen met het verzamelen van al uw medische dossiers en rekeningen, en een aanvraagpakket samenstellen om in te dienen bij de verzekeringsmaatschappij van de schuldige bestuurder. Een advocaat gaat dan aan de slag om uw schadeclaim te regelen. Lukt dat niet, dan kan uw zaak voor de rechter komen.

Hoeveel kost de typische afwikkeling van nekletsel?

Alle nek- en rugklachten bij een auto-ongeval zijn anders. De afrekening waarde voor een nek- of rugletsel verschilt dan ook per geval. Over het algemeen geldt dat hoe ernstiger de geleden schade is, hoe groter de kans is dat de verzekeringsmaatschappij van de persoon of entiteit die de schuld heeft, een hoger aanbod tot schikking ontvangt. Bovendien geldt als algemene regel dat hoe meer medische behandeling u krijgt voor uw verwondingen (inclusief fysiotherapie), hoe hoger het schikkingsaanbod waarschijnlijk zal zijn.

In een gemiddeld auto-ongeval waarbij sprake is van een relatief lichte nek- of rugblessure van de weke delen, kan het slachtoffer van een ongeval een schikking verwachten tussen $ 2.500 en $ 10.000 van de verzekeringsmaatschappij van de schuldige persoon. In gevallen waarin het gewonde slachtoffer van een ongeval fysiotherapie, injecties of andere procedures moet zoeken om het nek- of rugletsel van de weke delen te behandelen, kan de schadevergoeding van het slachtoffer in de buurt van $ 30.000 liggen.

Ten slotte zijn sommige nek- of rugletsels die bij een auto-ongeluk zijn opgelopen, geen verwondingen aan de weke delen en kunnen gebroken botten of ander ernstig trauma met zich meebrengen. In dit type auto-ongeluk kan de schikkingswaarde hoger zijn dan $ 100.000. Over het algemeen valt het merendeel van de nek- en rugletsels opgelopen bij auto-ongelukken echter niet in deze laatste categorie en hebben ze doorgaans geen totale afrekeningswaarde van zes of zeven cijfers.

Houd er rekening mee dat de schikkingswaarde die u in gedachten heeft voor uw auto-ongeluk en de schikkingswaarde die de verzekeringsmaatschappij in gedachten heeft, waarschijnlijk heel verschillende bedragen zijn. U, als het gewonde slachtoffer van een auto-ongeluk (samen met uw advocaat), bent er het meest in geïnteresseerd om ervoor te zorgen dat u volledig en eerlijk wordt vergoed voor de nek- en rugletsels (en andere gerelateerde verwondingen) die u heeft opgelopen bij uw auto-ongeluk.

De verzekeringsmaatschappij van de schuldige bestuurder is daarentegen het meest geïnteresseerd in het zo veel mogelijk beperken van de uitbetaling van een schikking. Verzekeringsmaatschappijen – die miljarden dollars kosten – verdienen geen geld door auto-ongelukken uit te betalen. In plaats daarvan verdienen (en houden) ze hun geld door premies van hun klanten te innen en zoveel mogelijk van hun geld in eigen beheer te houden. De verzekeringsmaatschappij zal er dan ook alles aan doen om gaten in uw zaak te prikken, eventuele reeds bestaande medische aandoeningen die u heeft, te signaleren en de afwikkelingswaarde van uw zaak zoveel mogelijk te beperken.

Heeft u een andere vorm van letselschade? Lees hier waar u recht op heeft.

http://letselschadebureau.nl