Gem Jobs
Image default
Rechten

Juridische vacatures zoeken

Zoek je juridische vacatures?

Ben je op zoek naar juridische vacatures zodat je de volgende stap kan maken in je carrière? Bekijk dan de actuele juridische vacatures bij Advocatenkantoren.nl. Hier vind je vacatures voor verschillende functies zoals advocaten, juristen, juridisch medewerkers of secretaresses en de rechtspraak. Daarnaast heb je direct inzicht in de opleidingsniveau’s (MBO, HBO, WO), dienstverbanden (bijv. fulltime of parttime), regio’s en het salaris per vacature.

Er zijn verschillende banen en bijbanen beschikbaar in de juridische sector. Zo kun je aan de slag als advocaat, paralegal of gerechtsdeurwaarder, maar ook aan de slag als curator, notaris of officier van justitie, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast kan je in de juridische sector werken op vele verschillende plekken zoalsb een juristenkantoor, advocatenkantoor, bij de gemeente of een commerciël bedrijf.

Vacatures Advocaten

Er zijn verschillende juridische vacatures waar je als advocaat op kunt solliciteren. Zo zijn er vacatures beschikbaar voor een advocaat-medewerker of senior-advocaat. Advocaten zijn in de basis professionals, wat betekent dat ze op bepaalde rechtsgebieden bijzondere expertise hebben zoals bijvoorbeeld arbeidsrecht, verbintenissenrecht, personen- en familierecht of strafrecht. Bij elke vacature worden de toepasselijke rechtsgebieden weergegeven. Het inkomen van een gespecialiseerde advocaat ligt significant hoger dan een beginnende advocaat. Het gemiddelde jaarsalaris van een advocaat is € 99.072.

Vacatures Juridisch Medewerker

De functie van juridisch medewerker (oftewel paralegal) is meestal ondersteunend aan een advocaat of afdeling. Dit gaat dan voornamelijk om juridisch administratief werk. De juridisch medewerker kan aan de slag bij een advocatenkantoor, maar ook in het bedrijfsleven of bij de overheid en gemeenten. Een paralegal houdt zich onder ander bezig met het verrichten van dossieronderzoek, bewijsstukken controleren, de dossiergegevens aanvullen, ordenen en controleren op juistheid en volledigheid.

Zoek een juridische vacature die bij je past

Zoek en vind overzichtelijk actuele juridische vacatures van advocatenkantoren, overheid en gemeenten, juristenkantoren en andere juridische werkgevers. Bekijk het overzicht van juridische vacatures bij Advocatenkantoren.nl en solliciteer direct!