Gem Jobs
Image default
Onderwijs

Cultuurdag op school

Cultuurdag

Cultuur is belangrijk, voor iedereen. Zonder dat we het doorhebben zijn we onderdeel van een cultuur, en niet eentje. Jij en ik zijn onderdeel van zoveel verschillende culturen, door onze afkomst, hobbie’s, vrienden, interesses. Culturen hebben weer subculturen en die subculturen hebben weer kleineren groepen. Er valt ontzettend veel te leren over de culturen die om ons heen vormen, over het algemeen gebeurt dit weinig. Een Cultuurdag is de kans voor een school om een voorsprong te bieden aan hun leerlingen als het gaat om cultuuronderwijs. Tijdens deze cultuurdag houden de leerlingen zich bezig met verschillende aspecten van een bepaalde cultuur, afhankelijk van de wens van de school.  

Zo kan er als voorbeeld een hele dag vol worden gemaakt met geven van culturele hiphop workshops. Tijdens deze dag leren de leerlingen alles over de hiphopcultuur en gaan ze zelf aan de slag met het toepassen van de nieuwe kunsten die zij geleerd hebben. Zo zouden ze die dag bezig gaan met dans, muziek, kunst en theater. En dat allemaal onder de paraplu van de hiphop cultuur, gaaf he? 

 

Cultuurdag organiseren

Kleinkunstig is een organisatie die onder andere gespecialiseerd is in het organiseren van cultuurdagen. Met de kennis die Kleinkunstig heeft kan er in een dag heel veel overgebracht worden aan uw leerlingen. Het fijne aan dit allemaal is, u hoeft bijna niets te doen. Kleinkunstig regelt de organisatie van een cultuurdag vanaf de eerste letter op papier tot de allerlaatste workshop. Want daar zijn ze ontzettend goed in! Afhankelijk van de grote van een cultuurdag zullen er zelfs kantoormedewerkers van Kleinkunstig op locatie aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is, zoals altijd. 

Klinkt een cultuurdag interessant voor uw school? Neem dan eens een kijkje op onze website, er zit gegarandeerd iets leuks tussen. 

https://kleinkunstig.nl