Gem Jobs
Image default
Energie

De specialisaties van elektriciens

U kunt altijd een beroep doen op een elektricien Amsterdam spoed wanneer u een probleem heeft met uw elektrische installatie. Maar weet u dat er veel soorten elektriciens zijn? Een elektricien is een beroep dat alleen vaardigheden maar certificeringen nodig heeft. Deze baan heeft te maken met iets gevaarlijks. Certificering en ervaring zijn dus vereist om het werk goed te kunnen doen. Op basis van de vakgebieden waarin ze werken en de specialisatie die ze hebben, kunnen elektriciens worden onderverdeeld in vijf beroepen. De soorten elektriciens zijn industriële elektriciens, commerciële elektriciens, residentiële elektriciens, onderhoudselektriciens en auto-elektriciens. In dit artikel vindt u een gedetailleerde uitleg over industriële, commerciële en residentiële elektriciens.

Industriële elektriciens

Industriële elektriciens zijn verantwoordelijk voor het oplossen van problemen, het installeren en repareren van de apparatuur in industriële gebieden. Ze werken meestal in energiecentrales, fabrieken, verwerkingsfabrieken en mijnen. Industriële elektriciens moeten werken met grote en complexe machines. Bovendien moeten andere technici zich concentreren op de verlichting en ook op het beveiligingssysteem. Als je in dit veld wilt werken, moet je een certificering als elektricien hebben. Daarnaast moet je een aantal jaren stage hebben gelopen.

Commerciële elektriciens

De specialisatie van deze elektricien is het installeren, onderhouden en repareren van de elektrische installatie in een bedrijfspand. De commerciële elektriciens kunnen werken in een kantoorgebouw, winkelcentrum en andere bedrijfsruimten. Een andere taak van een commerciële elektricien is het ontwerpen van het elektrische systeem wanneer een nieuw gebouw wordt gebouwd. Om een ​​groot project uit te voeren, moeten de elektriciens aandacht besteden aan de lokale elektrische codes en zorgen voor de openbare veiligheid. Als commercieel elektricien kun je niet alleen aan de slag bij een elektriciteitsbedrijf, maar kun je ook je eigen bedrijf starten om elektricien te worden. Dan kunt u andere gecertificeerde elektriciens inhuren om in uw bedrijf te werken.

Residentiële elektricien

De taken van residentiële elektriciens zijn het installeren, upgraden, repareren en onderhouden van het residentiële elektrische systeem. Het woongebied omvat woningen en appartementen. Een andere taak van een residentiële elektricien is het installeren van huishoudelijke apparaten zoals airconditioning, verlichtingsarmaturen en andere elektronische apparaten. Wanneer u een probleem heeft met het elektrische systeem in uw huis, is het de beste beslissing om de elektricien in uw huis te bellen. Zij kunnen het elektrische probleem in uw huis inspecteren. Vervolgens kunnen zij de oplossing voor uw elektrische probleem bepalen. Daarnaast kunt u ook een huis elektricien inhuren om u te helpen bij het installeren van de verlichtingsarmatuur, het vervangen van de meterkast en het uitvoeren van andere elektrische werkzaamheden.