Gem Jobs
Image default
Kinderen

De beste wipstoel kopen voor je baby

De beste wipstoel kopen voor je baby

Wij hebben een aantal tips voor het kopen van de Beste wipstoel. Het belangrijkste is om te kijken naar de materiaalkeuze. Er mogen namelijk geen scherpe randen aan zitten, want hier kan een baby zich aan verwonden. De gewone wipstoel moet je vaak zelf bewegen, terwijl je voor een paar tientjes meer ook een elektrische kunt kopen. Deze kun je dan laten bewegen, maar soms is dit ook te regelen met een timer. Er zijn vandaag de dag zelfs modellen die je kunt bedienen met je telefoon. Een ander voordeel van de elektrische wipstoel is dat deze heen en weer gaat en dat is beter en rustgevender voor de baby. 

Een ding waar je altijd op moet letten is dat de zitting wat langer is als de baby zelf. Dit heeft te maken met de ergonomische werking van de wipstoel. Je baby zal hierdoor sneller rustig worden en het is ook nog eens goed voor het lichaam. Daarnaast is het ook handig als hij verstelbaar is. Baby’s groeien als kool en vaak wil je de wipstoel toch nog wel een paar jaar gebruiken. Daarnaast is het ook handig om op te letten of er een tuigje meegeleverd wordt en/of je deze los kunt bestellen. Dit omdat je dan ook even naar de WC kan zonder dat je bang hoeft te zijn dat de baby eruit kruipt.

Een aantal tips voor de ouders

Bij 5top hebben we ook nog een aantal tips voor de ouders die voor het eerst een wipstoel gaan kopen. Het belangrijkste is dat de baby comfortabel kan liggen. Het is verstandig om eens te gaan kijken in een babywinkel welke soorten zittingen er zijn. Dit is niet alleen voor het uiterlijk belangrijk, maar ook zal de wipstoel bij een hoog comfort beter werken. Ook is het handig als de bekleding afneembaar is. Deze kun je dan makkelijk wassen als er iets uit de broek komt of gemorst wordt met eten of drinken.