Gem Jobs
Image default
Woningen

Hardhouten vloeren met brede planken

Wide Plank hardhouten vloer straalt elegantie uit . Waar brede plankenvloeren zijn geïnstalleerd, is dit vaak een van de eerste dingen die iemand opvalt wanneer hij een kamer binnenloopt; het fungeert heel gemakkelijk als een brandpunt. Het is moeilijk om zo’n mooie vloer niet te missen als deze de loop van een hele kamer overspant. Maar meer dan de bewonderenswaardige cosmetische kwaliteit, heeft breedplanken hardhout ook een ambachtelijke aantrekkingskracht.

Brede plankenvloeren zijn niet zo gebruikelijk als de standaard strookvloeren. Wanneer een hardhouten vloer met brede planken in een woning of bedrijf wordt gelegd, kun je er zeker van zijn dat er een bepaald niveau van toewijding en vakmanschap is gestoken in het kiezen, creëren, installeren en afwerken van de vloer.

Wat wordt beschouwd als een brede plank hardhout?

Dus je vraagt je misschien af, wat wordt beschouwd als “breed plank hardhout?” In tegenstelling tot 2 1/4 “en 3 1/4″ hardhouten vloeren, die meestal strookvloeren worden genoemd, wordt hardhout met brede planken meestal beschouwd als 5″ breed en hoger. De meeste professionals in de industrie classificeren 4″ als een strookvloer, terwijl veel huiseigenaren 4” vinden als het gelukkige midden van een brede plankenvloer, terwijl het niet te breed is.

Hardhout met brede planken is echter verkrijgbaar in VEEL bredere planken . Veel fabrikanten zullen 6”, 7”, 8”, 9” en 10” frezen. Velen kunnen de vloer zo breed frezen als 12 “-24”. Meestal is alles boven de 5 “een speciale bestelling die op maat is gemaakt voor elke specifieke klant. Dus als u iets speciaals aan uw huis wilt toevoegen, is een hardhouten vloer met brede planken die op maat voor uw huis is gefreesd, zeker een goede keuze.

Enkele geweldige esthetische kenmerken van hardhout met brede planken

Hoewel het super trendy is, heeft hardhout met brede planken een klassieke stijl. Als je terugdenkt aan het koloniale Amerika, komen hardhouten vloeren misschien in je op, en terecht. Maar ze waren niet hetzelfde als de tand- en groefstripvloeren van vandaag. Het waren brede, dikke planken die waren gesneden uit de overvloedige oerbossen van het continent. Vanwege de ouderdom van de bomen in deze bossen en de enorme diameter, was het kernhout (het hout dat uit het binnenste gedeelte van de boom werd genomen) extreem strak van nerf, waardoor het hout harder en duurzamer was dan het relatief onrijpe hout van hetzelfde hout. soorten die tegenwoordig worden geoogst. Dat is de reden waarom sommige van die oude hardhouten vloeren, die dateren uit het begin van de 18e eeuw, nog steeds aanwezig zijn in oud-koloniale huizen. Als u ervoor kiest om een hardhouten vloer met brede planken in uw huis te installeren, kan dit zeker een high-end/ouderwets gevoel geven.

Brede planken hebben de neiging om de kamers groter te laten lijken en aanvoelen. Hoe groot de ruimte ook is, hoe meer naden er op een vloer worden weergegeven, hoe drukker de ruimte eruitziet, waardoor een kamer eigenlijk kleiner en rommeliger aanvoelt. Brede planken bieden veel minder naden, waardoor je de natuurlijke uitstraling en schoonheid van het eigenlijke hout en de nerf behoudt, in plaats van drukke lijnen. Wil je graag meer informatie lezen over houten vloeren? Bekijk de informatie hier om de houten vloer kennisbank te lezen.

Je kunt brede planken mixen en matchen met stripplanken voor een persoonlijke look . Het gebruik van vloerplanken met verschillende breedtes dateert uit de 18e eeuw, waar het gebruikelijk was om brede planken van walnoot hardhout en smallere planken van esdoorn af te wisselen. Historisch gezien was het creëren van een vloer met variërende breedte voornamelijk bedoeld om al het hout van de boom op de meest efficiënte manier te gebruiken. Tegenwoordig is het een gewilde stijlkeuze die elk huis een unieke uitstraling kan geven.

Technische eigenschap van hardhout met brede planken

  • Zoals aanbevolen voor alle massief hardhouten vloeren, ondervloeren MOET minstens 3/4″ dik zijn, om een correcte installatie te garanderen.

  • Breedplankenvloeren moeten langer acclimatiseren dan strokenvloeren. Elke soort hardhout heeft meestal andere acclimatisatiespecificaties, maar hoe breder de plank, hoe langer de acclimatisatieperiode. Brede plankenvloeren moeten volledig wennen aan de omgeving waarin ze worden geïnstalleerd, want hoe breder de plank is, hoe meer vocht deze kan vasthouden. Dus op de reis van de houthandel, naar de molen, naar de distributeur, naar uw huis, bevindt uw brede plankenvloer zich in een aantal verschillende omgevingen, met variërende temperaturen en, belangrijker nog, vochtigheidsniveaus. Om ervoor te zorgen dat uw brede plankenvloer niet krimpt of knikt nadat deze is geïnstalleerd, is een goede acclimatiseringstijd uiterst belangrijk.

  • Elke vloer van meer dan 4 inch MOET zowel worden gelijmd als geniet. Als industriestandaard geldt dat hoe breder de plank, hoe hoger het percentage lijmdekking nodig is tijdens de installatie.

  • Je kunt zowat elke houtsoort kopen in een brede plank. Van inlands hardhout zoals eiken en esdoorn, tot prachtige exoten zoals Braziliaans teak en acacia. Het hangt echt af van de beschikbaarheid en middelen die de fabrieken hebben.

  • Een belangrijk kenmerk van brede plankenvloeren is hun nerfpatroon. Bij strokenvloeren zie je de nerven van het hout op een beduidend kleiner niveau. Bij hardhout met brede planken kunt u echter alle mooie kenmerken van het hout in zijn meest natuurlijke vorm zien; zoals waar de binnenste kern van het kernhout het buitenste spinthout ontmoet, wat een unieke kleurvariatie laat zien; details zoals deze zijn slechts een deel van wat een brede planken houten vloer zo aantrekkelijk maakt.

 

https://vloerenbaas.nl