De voor- en nadelen van chip-afstemming

Motorchip-afstemming is een evoluerend proces waarbij de computerbesturingseenheid is gewijzigd, waardoor het voertuig in verschillende parameters anders presteert. De prijs hiervan varieert afhankelijk van hoe je het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is een essentieel onderdeel van uw voertuigen elektronica en motorsystemen. Als uw motor bij optimale prestaties wordt uitgevoerd, is het niet nodig om de hele motor te vervangen; Dus is chip tuning slecht voor je auto?

 

Er zijn bepaalde voordelen van het hebben van elektronische besturingseenheden die op uw voertuig zijn gemonteerd. Electronic-besturingseenheden controleren bijvoorbeeld uw voertuigensysteem en laten u weten wat moet worden aangepast om de prestaties te verbeteren. Dit gebeurt automatisch en zonder handmatige betrokkenheid of monitoring. Het verbetert ook het leven van uw voertuig. Dit is echter alleen waar als deze is gemonteerd volgens de instructies van de fabrikant.

Anders zal elke kleine variatie in het deuntje leiden tot drastische veranderingen in de prestaties van uw auto en het kan zelfs gaan zo ver als het veroorzaken van fouten.

 

Er zijn ook enkele nadelen van chiptuning. Als het extra vermogen dat u van uw auto bent ontoereikend, hoeft u mogelijk überhaupt mogelijk geen wijzigingen in te dienen. Het extra vermogen wordt verkregen uit de turbochargers. Turbochargers nemen meestal extra macht van de brandstof en comprimeren het zodat het in de lucht kan stromen; In zo’n scenario zal het hebben van een auto die niet genoeg kracht voor uw doeleinden heeft, u niet helpt om extra vermogen te krijgen;

 

Er is nog een nadeel van chiptuning. Er is het risico op brandstofinjectie. Dit komt omdat de turbolader druk aan de brandstof toevoegt; Dit heeft invloed op het functioneren van uw carburateur en de prestaties van uw motor.

Om dit te vermijden, moet u brandstof kiezen die bij uw auto’s past.

 

Ten slotte, als u de brandstofinjecties gebruikt, moet u ze regelmatig onderhouden. Dit voegt niet alleen toe aan de kosten van het onderhoud, maar neemt ook de extra stroom weg die uw auto produceert. U moet dus indien nodig de brandstofinjecties gebruiken. Tenzij u het niet erg vindt om de extra kosten en bereid is om meer tijd te besteden aan het handhaven van uw auto, wordt het niet aanbevolen om in te gaan voor chiptuning.

 

Dit wil echter niet zeggen dat chiptuning helemaal slecht is. Sommige auto’s kunnen er daadwerkelijk van profiteren. Bijvoorbeeld, een auto waarvan de fabrikant een handmatige transmissie gebruikt, kan een betere kilometers krijgen door de schakelpatronen te veranderen. Aan de andere kant kan een auto waarvan de transmissie automatisch is, profiteert van timingwijzigingen. Dit komt omdat automatische engines de neiging hebben om met hogere snelheden te lopen dan handmatige en dit maakt timing nog essentiële timing.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance