Gem Jobs
Image default
Zakelijke dienstverlening

Meerwaarde van backups en periodieke ICT scan

Hoe werkt de backup van microsoft 365?

Microsoft 365 biedt verschillende opties voor het maken van back-ups van uw gegevens. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende back-upopties:

 • OneDrive: OneDrive is een cloudopslagdienst van Microsoft die wordt geleverd met Microsoft 365. Het is een veilige en betrouwbare manier om uw bestanden op te slaan en te delen. U kunt OneDrive gebruiken om een back-up te maken van uw persoonlijke bestanden, zoals documenten, foto’s en video’s.
 • Exchange Online: Exchange Online is de e-maildienst van Microsoft 365. Het biedt verschillende opties voor het maken van back-ups van uw e-mails, agenda’s, contactpersonen en andere gegevens. U kunt bijvoorbeeld een back-up maken van uw Exchange Online-gegevens met behulp van de ingebouwde back-upfuncties van Microsoft 365 of door gebruik te maken van een externe back-upoplossing.
 • SharePoint Online: SharePoint Online is een samenwerkingsplatform van Microsoft 365. Het biedt verschillende opties voor het maken van back-ups van uw SharePoint-sites, documentbibliotheken, lijsten en andere gegevens. U kunt bijvoorbeeld een back-up maken van uw SharePoint-gegevens met behulp van de ingebouwde back-upfuncties van Microsoft 365 of door gebruik te maken van een externe back-upoplossing.
 • Microsoft Teams: Microsoft Teams is een communicatie- en samenwerkingsplatform van Microsoft 365. Het biedt verschillende opties voor het maken van back-ups van uw chats, bestanden en andere gegevens. U kunt bijvoorbeeld een back-up maken van uw Teams-gegevens met behulp van de ingebouwde back-upfuncties van Microsoft 365 of door gebruik te maken van een externe back-upoplossing.

Het is belangrijk om te weten dat hoewel Microsoft 365 verschillende opties biedt voor het maken van back-ups, het nog steeds uw verantwoordelijkheid is om uw gegevens te beschermen. Voor een optimale backup plan kunt u de Microsoft 365 specialisten van NEWMINDS systems vragen voor ondersteuning!

Waarom werken steeds meer mensen vanuit een cloudwerkplek?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen vanuit een cloudwerkplek werken. Hier zijn een paar veelvoorkomende redenen:

 • Flexibiliteit: werken vanuit de cloud betekent dat u kunt werken waar en wanneer u maar wilt, zolang u maar toegang heeft tot internet. Dit geeft u de vrijheid om te werken vanuit huis, onderweg, in een café of waar u ook maar wilt.
 • Samenwerking: cloudwerkplekken maken het gemakkelijker voor teams om samen te werken aan projecten, zelfs als ze niet op dezelfde locatie zijn. Teams kunnen in real-time samenwerken aan documenten, presentaties en andere bestanden, en kunnen gemakkelijk communiceren via chat- en videofuncties.
 • Kostenbesparing: door gebruik te maken van een cloudwerkplek hoeft u niet te investeren in dure hardware of software. U betaalt alleen voor wat u gebruikt, waardoor het een kosteneffectieve oplossing kan zijn voor individuen en bedrijven.
 • Beveiliging: cloudwerkplekken bieden vaak geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals versleuteling en tweefactorauthenticatie. Dit kan uw gegevens veiliger maken dan wanneer u ze lokaal op uw computer zou bewaren.
 • Toegankelijkheid: cloudwerkplekken bieden gemakkelijke toegang tot al uw bestanden en applicaties vanaf elk apparaat met internettoegang. Dit kan handig zijn als u onderweg bent of als u vanaf verschillende apparaten wilt werken.

Kortom, werken vanuit een cloudwerkplek kan verschillende voordelen bieden, waaronder flexibiliteit, samenwerking, kostenbesparing, beveiliging en toegankelijkheid.

Waarmee kan een ICT scan de kwetsbaarheden blootleggen binnen een organisatie?

Een ICT-scan kan verschillende kwetsbaarheden blootleggen binnen een organisatie, waaronder:

 • Netwerkbeveiliging: Een ICT-scan kan de beveiliging van het netwerk van een organisatie onderzoeken en kwetsbaarheden identificeren in de configuratie van routers, firewalls en andere netwerkapparatuur. Ook kan het zoeken naar openstaande poorten en eventuele inbreuken in de netwerkbeveiliging.
 • Softwarebeveiliging: Een ICT-scan kan softwarekwetsbaarheden identificeren in de toepassingen die worden gebruikt binnen de organisatie. Dit kan worden gedaan door te zoeken naar bekende kwetsbaarheden in softwarepakketten en door het scannen op verouderde softwareversies.
 • Webbeveiliging: Een ICT-scan kan kwetsbaarheden identificeren in de webapplicaties die worden gebruikt binnen de organisatie, zoals kwetsbaarheden in de programmeercode, verouderde softwareversies of openstaande poorten.
 • Gebruikersbeveiliging: Een ICT-scan kan zoeken naar kwetsbaarheden in de beveiliging van gebruikersaccounts en wachtwoorden, zoals zwakke wachtwoorden, gebruikersaccounts die teveel rechten hebben en gebruikersaccounts die inactief zijn.
 • Compliance: Een ICT-scan kan ook helpen bij het vaststellen of de organisatie voldoet aan de relevante wet- en regelgeving, zoals de GDPR of andere sector-specifieke wetgeving.

Kortom, een ICT-scan kan verschillende kwetsbaarheden binnen een organisatie blootleggen, waaronder netwerkbeveiliging, softwarebeveiliging, webbeveiliging, gebruikersbeveiliging en compliance. NEWMINDS sysmtens kan organisaties helpen om de juiste stappen te nemen om deze kwetsbaarheden te verminderen en de beveiliging te verbeteren en juist preventieve maatregelen nemen om hacking, ransomware of een virus aanval te voorkomen.

https://www.newmindssystems.nl/