Gem Jobs
Image default
Zakelijke dienstverlening

Op deze manier werken mensen op een booreiland

 

Booreilanden zijn van groot belang voor Nederland. Een groot deel van het aardgas wordt gewonnen op zee. Hiervoor zijn veel verschillende werknemers nodig. Op een booreiland werken namelijk ongeveer 80 mensen. Er zijn mensen met allerlei verschillende beroepen actief. Van koks tot aan artsen. In dit artikel leg ik uit op welke manier mensen werken op een booreiland. 

 

Het winnen van aardgas

 

Nederland haalt een groot deel van het aardgas uit de Noordzee. Zo ligt ongeveer de helft van de gasvelden in de Noordzee. Een gasveld ligt ongeveer op drie kilometer diepte. Als eerst wordt er een onderzoek gedaan op welke plekken er mogelijk aardgas te winnen valt. Vervolgens worden er proefboringen uitgevoerd. Als laatst wordt de locatie geschikt gemaakt en wordt er een booreiland gebouwd. 

 

Werken op een booreiland

 

Werken op een booreiland is niet te vergelijken met een baan op het vaste land. Zo maak je onder andere lange dagen van vaak wel 12 uur per dag en ben je voor een langere periode van huis. Daar tegenover staat wel een mooi salaris en is een booreiland meestal voorzien van luxe voorzieningen. Er zijn zelfs booreilanden waar ze een sportschool, bioscoop en sauna hebben. Een booreiland wordt door sommige mensen ook wel een klein dorpje genoemd. 

 

Veiligheid op nummer één

 

Voordat je op een booreiland kan gaan werken, is het noodzakelijk om een STCW training te volgen. In een STCW training leer je alle basisvaardigheden om veilig te werk te gaan. De kans is namelijk groter om in gevaarlijke situaties terecht te komen. Je bent namelijk afgezonderd van de bewoonde wereld. Het duurt hierdoor langer om hulp te krijgen van buitenaf. Daarnaast is het weer een stuk onvoorspelbaarder. Het kan van het ene op het andere moment omslaan. 


Wil je graag aan de slag op een booreiland? Maar moet je nog een STCW training volgen? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op fmtc.nl.

https://fmtcsafety.com/nl/cursusaanbod/maritiem-trainingen/stcw/