Gem Jobs
Image default
Dienstverlening

Wat te doen als jouw riolering verstopt is

Een verstopte riolering Waddinxveen kan grote problemen veroorzaken en kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Als je merkt dat jouw afvalwater niet wegloopt zoals het hoort, dan is het belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Maar wat kun je nu het beste doen als jouw riolering verstopt zit? Lees verder om erachter te komen!

Blog Body: De eerste stap wanneer je merkt dat jouw riolering verstopt is, is om te achterhalen waar het probleem zich precies bevindt. Als het probleem zich in jouw eigen huis bevindt, dan is de kans groot dat het probleem in de afvoerpijp of in het toilet zit. In dit geval kun je een ontstoppingsmiddel proberen om het probleem op te lossen. Je kunt dit middel kopen bij de plaatselijke bouwmarkt. Zorg er wel voor dat je altijd de instructies goed opvolgt en gebruik maakt van beschermende handschoenen.

Als de verstopping niet in jouw eigen huis is, maar in de hoofdleidingen die van jouw huis naar de straat lopen dan is het belangrijk om gelijk contact op te nemen met de gemeente. Zij zijn verantwoordelijk voor de riolering buiten jouw huis. Je kunt dit doen door het nummer van de meldkamer van jouw gemeente te bellen. Zij zullen jou dan verder helpen en indien nodig zorgen voor een reparatie van de riolering.

Een andere optie is om een professionele loodgieter in te schakelen. Zij kunnen vaak snel en efficiënt het probleem voor jou oplossen. Let er wel op dat een loodgieter kosten in rekening zal brengen en dat deze kosten kunnen oplopen afhankelijk van de ernst van de verstopping. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te informeren naar de kosten en om meerdere offertes op te vragen.

Er zijn ook een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat jouw riolering verstopt raakt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alleen toiletpapier en ontlasting door het toilet spoelt en niet teveel vet of etensresten door de gootsteen giet. Ook kun je regelmatig een preventief ontstoppingsmiddel gebruiken om problemen te voorkomen. Verstop je riolering wel vaak? Dan is het verstandig om een expert in te schakelen om de oorzaak van de verstopping te onderzoeken en te verhelpen.

Conclusie: Het is belangrijk om verstopte rioleringen zo snel mogelijk aan te pakken om grote problemen te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je weet wat je moet doen in geval van een verstopping en neem direct actie. Of je nu zelf aan de slag gaat of een professional inschakelt, het belangrijkste is dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Zorg er daarnaast ook voor dat je preventieve maatregelen neemt om verstopping te voorkomen en je riolering in goede staat te houden.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-waddinxveen