Gem Jobs
Image default
Bedrijven

Werken als developer

Ben je afgestudeerd als developer en weet je even niet precies wat je nu moet doen. Als je klaar met studeren bent is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een baan vindt. Er zijn genoeg kansen voor het oprapen met vacature developer.  Met dit beroep werk je vooral aan het maken van software voor bedrijven. Het implementeren van applicaties en programma’s zijn dus voor jou een vaste taak.

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je automatisch voor een computerbedrijf komt te werken Dit is uiteraard wel mogelijk. Het werk van in developer is ook daarom altijd veelzijdig. In vacatures van developers zal dan ook altijd alle beschreven werkzaamheden staan.

Wat voor soorten developers heb je?

Als het gaat om de soorten developers die er zijn, zijn er twee soorten die altijd terugkomen in vacatures voor developers. Een front-end developer en een back-end developer. 

Front-end is het deel van de website of applicatie dat voor de gebruiker zichtbaar is. Vaak wordt het ook user interface of gebruikersinterface genoemd, want de naam zegt het al, het is de voorkant van de website of applicatie. Een duidelijk voorbeeld is een app of webshop waar je producten kunt kopen. Een specialist zal dan ook alle processen die de front-end van de website bevat daarom ook doen beheren. Dit wordt speciaal gedaan zodat alle transacties op een website goed en vlekkeloos kunnen verlopen.

Een back-end developer is een specialist die juist de focus legt aan de achterkant van een website te werken. Aan de achterkant van een website wordt vaak mee bedoeld het coderen van de programma’s. De toepassing van dit werk is vaak niet zichtbaar voor de eindgebruiker.

Het is altijd belangrijk dat een front-end en een back-end developer in duidelijke communicatie hebben met elkaar aangezien hun samenwerking van uiterste belang bij een bedrijf.

https://www.ictvacatures.me/vacature-developer/